היש קשר בין ירידה בשמיעה לבין השימוש במכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

17/06/2014 | 01:22 | מאת: קייטי

ואסביר למה כוונתי. אני מודעת לכך שיש לי ירידה בשמיעה מזה לא מעט שנים. הנושא כבר הפך למשל ושנינה אצל ילדי, כאשר אני שומעת רק חלקים מהמילים שלהם ומפענחת זאת כמילה אחרת. גם בקרב אנשים, כשכמה דוברים בעת ובעונה אחת, אני נתקלת בקשיים בהבנת בן השיח, מה שנוטע בי חרדות. אבל - וזו השאלה בכותרת - החשש שלי שאם אתחיל להשתמש במכשיר שמיעה (איכותי ככל שיהיה), זה יהיה כמו עם שריר שמניחים לו לשבות מכל מלאכה והוא יורד בתפקודו אף עד כדי התנוונות. האם השמיעה שמקבלת תמיכה חיצונית, גם כן עלולה להפגע באופן דומה? כלומר, לכשלא אשתמש במכשיר שמיעה, האם אשמע כמו קודם או למעשה יהיה זה אף פחות מאשר טרם השימוש במכשיר? תודה מראש על ההתייחסות.

שלום קייטי חששותיך אינם מוצדקים. למעשה, מחקרים אף מראים כי שימוש במכשירי שמיעה יכול לשפר את התפקוד של עצב השמיעה, וכך לשפר תפקודים שמיעתיים שונים (גם אם בבדיקת השמיעה עצמה לא נראה שינוי). כאשר השמיעה ירודה עצב השמיעה מקבל גירוי מופחת, ולמעשה, במובנים רבים, אפשר להתייחס לשימוש במכשירי שמיעה כאל "פיזיותרפיה" לעצב.

21/02/2015 | 22:53 | מאת: 052-6284254

סובלת מירידה בשמיעה ומרכיבה מכשיר נסתר(בתוך האוזן) מזה כ 4 שנים. לאחרונה מרגישה החמרה במצב ומנסה לעבור למכשיר חיצוני. הציעו לי מכשיר מאחורי האוזן מסוג סימנס לחודש נסיון. שאלתי האם לאור העובדה שאני כבר בעלת ניסיון יש מצב שהמכשיר החדש מפריע לי מבחינת הסרבול שכרוך בהרכבה וכן בגלל שאני מרכיבה משקפיים.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול