רעש בעבודה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

03/06/2014 | 11:02 | מאת: איתי

שלום רב אני עובד בתור כספר. מהות העבודה שלי היא מול ספירת כספים מיון שלהם ואריזה שלהם לבנקים. אני נמצא בסביבת עבודה רועשת. יש לציין שמבקום עבודתי מי שועבד מול המכונות שמתי לב שאנשים לא מרכיבים אוזניות מגן ושאחת מאוזניות מהגן לא תקינה. כשאני עובד מול המכונות אני תמיד מרכיב אוזניות מגן. רציתי לדעת שני דברים: 1.שלשום לא היו לי אוזניות מגן כי ביקשו ממני לתת אותן למישהו אחר והסכמתי לכך ברוב טיפושתי ועבדתי מול המכונה המרעישה לפחות שעתיים האם לדעתך נגרם נזק לשמיעה? 2.יש מקרים רבים בהם אני לא עובד מול המכונות אל נמצא במרחק של 3-5 מטרים מהם האם גם אני צריך להרכיב אוזניות? 3. יש לי בבית אטמי סיליקון אוזניים מלפני כ5 שנים הם נראות לי לחלוטין תקינות קניתי אותן אז בשביל המטווחים לצבא. האם אני יכול להשתמש בהם במקום עבודתי? ואיך מנקים אטמי אוזניים במקרה הזה סיליקון לאחר השימוש בהן?

איתי שלום ותודה על פנייתך, במידה והנך חש ירידה בשמיעה כתוצאה מהחשיפה לרעש עליך לפנות למכון שמיעה על מנת לאבחן ולעמוד על מצב שמיעתך הנוכחי וכן להשוות במידת האפשר למצב שמיעתך קודם לכן. מומלץ בכל מקרה להשתמש באטמים על מנת להקטין ככל האפשר את החשיפה לרעש. על מנת לענות באופן מדוייק יותר מהו סוג האטמים היעילים עבורך יש לבצע מדידת רעש לרורך זמן במקום עבודתך. כך ניתן יהיה להאריך את עוצמת הרעש וטווח התדרים בהם הוא בא לידי ביטוי באופן החורג מהמותר. יש לוודא כי קלינאי תקשורת יתאים תוכנית שימור שמיעה למניעת חשיפה לרעש ויצויין אופן ההגנה הראוי לאותם עובדים החשופים אליו. בהצלחה, ח. אשר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול