איבוד שמיעה עקב חזרת.

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

27/05/2014 | 14:00 | מאת: סילביה

בשנת 1978 חליתי בחזרת ונחרשתי באוזן ימין לאחר בדיקות שמיעה הוחלט שנחרשתי בצד ימין 100% ובצד ימין אני שומעת 95% .שאלתי האם ניתן לייצר מצב שבו אשמע יותר טוב,כי בחברת אנשים מדברים או רעש לימודי(הייתי מורה ופרשתי בגלל הסיבה הזו), אני לא שומעת. מה עושים ?

סילביה שלום רב, מתוך תאורך אני מבינה שאת סובלת מליקוי שמיעה חד צדדי. לליקוי שכזה יכולות להיות השלכות רבות ובין השאר הוא יכול לגרום לפגיעה ביכולת למקם את הצליל במרחב ובהבנת דיבור בתנאי רעש. אנשים הסובלים מליקוי שכזה מתמודדים יום יום עם קשיי תקשורת שונים היכולים להשפיע על תפקודם. כיום ישנם פתרונות שונים לליקוי שכזה ואני מציעה שתפני למכון שמיעה על מנת לברר מהם הפתרונות המתאימים לך. בהצלחה טלי

ששלום רב, באופן עקרוני החרשות באוזן הפגועה היא בלתי הפיכה, השאלה היא איך השמיעה באוזן השניה, אם היא תקינה - או קרובה לכך אתה אמור "להסתדר" לא רע! יש כול מני עזרים ספציפיים אבל אני מציע שתגיע לקלינאי\ת תקשורת מנוסה כדי לבדוק את האופציות. ד"ר בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול