לאחר ניתוח מרינגופלסטי

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

27/05/2014 | 12:19 | מאת: שלום

שלום לפני יומיים עברתי ניתוח לסגירת נקב בעור התוף באוזן שמאול, הניתוח עבר בהצלחה ולאחר יום של התאוששות שיחררו אותי הביתה בלי חבישה או תחבושת כל שהיא ועכשיו האוזן ספוגה בדם ויוצא לי קצת דם אחוצה, שאני ישן על הצד(לא האוזן המנותחת) אני אחרי זה קם ומרגיש הרבה דם באוזן רציתי לשאול: 1.האם זאת תופעה ידועה, 2.האם אני צריך חבישה או תחבושת, 3.האם זה עלול לפגוע בשלמות הניתוח או שלא נשקפת סכנה ולתת לזה להחלים מעצמו למרות שיורד דם? תודה

שלום רב, יומיים אחרי ניתוח עדיין יכול להיות דימום קל מינימאלי באזור החתך הניתוחי, במידה והדימום הינו יותר מיכך עליך לפנות לביקורת אצל הרופא המנתח, בד"כ באזור אין כלי דם גדולים ואין ממש סכנה לאיבוד דם אבל בהחלט קורה שצריך לבצע צריבה של מספר כלי דם קטנים באזור החתך הניתוחי, ד"ר בכר

27/05/2014 | 14:24 | מאת: שלום

תודה רבה על התשובה הדימום הוא בפנים ורואים שהאוזן מלאה בדם יוצא טיפה אחוצה ואני מנגב מבחוץ בעדינות, שיחררו אותי בלי חבישה שאני ישן ובכללי הדם שמצטבר יכול לגרום נזק לשתל או שזה לגיטימי וזה יעבוד קבעו לי תור לעוד 10 ימים להוריד התפרים בטח ינקו לי גם החשש שלי שזה לא יפגע בשתל או בניתוח? תודה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול