נוזל באוזן כתוצאה מהפרשי לחץ ברומטרי בטיסות

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

30/08/2010 | 05:25 | מאת: אלישבע

שלום, מבקשת לדעת מה הסיכונים הכרוכים בנוזלים באוזן שנוצרו כתוצאה מהפרשי לחץ ברומטרי בטיסותף והאם קיים טיפול מקדים לטיסה שעשוי להקטין הנזק (אם ממשיכים לטוס לעתים קרובות)- בקיצור, כיצד מתמודדים ע"מ למנוע נזק לשמיעה וכו'. תודה, אלישבע

אלישבע שלום, נוזלים המצטברים באוזן תיכונה עקב שינויי לחץ(טיסות צלילות וכד')כשלעצמם אינה מהווים סיכון, אם כי,להטרדה ואי נוחות-לאיטים קיצונית, הם בהחלט יכולים להיות אחראיים.הבעיה מתעוררת כאשר הנוזלים לא מתנקזים במשך ימים או שבועות רבים וכאשר הנוזל באוזן תיכונה מתמגל(מזדהם) או הופך לכרוני(צמיגי סמיך וכד.) במקרים אלו ידרש בד"כ ניקוז ע"י חירור התופית וניקוז של חלל האוזן התיכונה.אין טיפול מונע ספציפי אם כי במקרים בהם סובלים מנזלת,גודש באף וכד. טיפול אנטיהיסטמיני עשוי לעזור. ד"ר בכר

19/10/2010 | 17:22 | מאת: ראובן

אני סובל מירידת שמיעה , ההרגשה כאילו קיים נוזל באוזן, קיבלתי בעבר תרופות (אינטיביטיקה) עזר זמנית אך הליקוי בשמיעה חזר, מה עושים ?

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול