בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

28/03/2012 | 07:37 | מאת: אני

שלום רב בת 45, אני יודעת שיש לי פקקים באזניים שאני אמורה להוציא כאשר באוזן ימין הפקק יותר רציני ובכלל אני סובלת מדקירות באזמנים. יש לי תור לאאג לשבוע הבא. במסגרת בדיקות סקר שעברתי במכון מור, עברתי גם בדיקת שמיעה שהראתה על בעיתיות. כתבו כך: ירידה בשמיעה: באוזן שמאל בתדירויות 1000/2000/3000/4000/6000/8000 הרץ באזן ימין בתדירויות 2000/3000/4000/6000/8000 הרץ. אני מודאגת מהתשובה ואשמח לעזרה ולהבנה. אני לא מרגישה שאני לא שומעת טוב ואני שומעת בדרך כלל גם לחשים ורעשים. על מה מצביע בעיית השמעה הנ"ל והאם יש קשר לכבאי האזניים והפקקים. תודה

שלום הנתונים שמסרת חסרים ולא נותנים מידע על רמת הירידה בשמיעה ולכן קשה לענות לשאלתך. פקקים באוזניים עלולים לגרום לירידה מסוימת בשמיעה, אך אם זו הסיבה היחידה לליקוי השמיעה התופעה אמורה לעבור לאחר ניקוי האוזניים.אם יש מקור נוסף לליקוי השמיעה - עצם הוצאת הפקקים לא תפתור את כל הבעיה. לגבי הדקירות באוזניים עליך להתייעץ עם רופא א.א.ג.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול