ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

23/01/2012 | 19:55 | מאת: חוה

שלום רב, אני אמא לילד בן שנה + חודשים. במסגרת פנייתנו למכון להתפתחות הילד (עיכוב בהתפתחות) הופנינו גם למכון שמיעה. בבדיקה נמצא כי ישנה ירידה בשמיעה - ימין 55 ושמאל 70, נמצאו גם נוזלים בעור התוף. כשפנינו לרופא א.א.ג הוא הסביר על אופציית ניתוח כפתורים והפנה אותנו לבדיקה חוזרת במכון שמיעה. בני מטופל מגיל 4 חודשים באנהלציות ומשאפים בעקבות סטרידו, 3 דלקות ריאות, ציפצופים וחירחורים. דלקות אוזניים לא היו לו. כמו כל אמא גם אני דואגת, האם יש טיפול אחר וניתן להמנע מניתוח כפתורים? האם ניתוח כזה ישפר באופן ניכר את מצבו? לאחר ניתוח כפתורים, לא יצטברו באוזניים נוזלים? אשמח להסבר מפורט, תודה מראש.

שלום רב,קצרה היריעה מכדי לענות לך על כול השאלות.יחד אם זאת אנסה:אין בנמצא טיפול תרופתי להצטברות נוזל באוזנים!! במידה ויש הצטברות כזו למשך חודשים מספר עם עדות לירידה ניכרת בשמיעה,דלקות חוזרות,סבל של עור התוף(בבדיקת א.א.ג) יש הוראה לביצוע החדרת כפתורים(צינוריות אורור)הפעולה במידה ומצליחה (בד"כ!)האוזן התיכונה מתייבשת והתפקוד חוזר לנורמה, כול עוד והכפתורים מתפקדים במקומם.

24/01/2012 | 16:54 | מאת: חוה

תודה רבה על המענה המהיר. האם "השתלטות" על ייבוש נזלות וליחה בדרכי הנשימה קשורים לנוזלים בעור התוף?

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול