השפעה של ליקוי שמיעה ומכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

01/09/2020 | 10:04 | מאת: שירה

האם ליקוי שמיעה בגיל 80+ משפיע על תפקודים מוחיים של אדם משכיל? אם כן, על אילו תפקודים? האם מכשיר שמיעה מונע השפעה שלילית (אם יש כזאת) של ליקוי השמיעה על תפקודים מוחיים?

שלום רב, ליקויי השמיעה בכל גיל יכולים לגרום למגוון פגיעות בתפקודי המח! חומרת הליקוי משפיעה באופן ישיר על חומרת פגיעה בתפקוד המוח, הפגיעות מגוונות כאמור כגון: זיהוי מקור קול, זיהוי דיבור, שווי משקל, ערנות וכד' שימוש במכשירי שמיעה ישפר בהחלט את תפקוד המוח! יש לקחת בחשבון שפגיעה בשמיעה בד"כ מצטרפת לליקויים אחרים שיכולים להיות קשורים לגיל (בהתייחס לשאלתך על גיל 80) והסה"כ שלהם יכול לגרום למגוון בעיות - לא כולן חמורות ו\או דורשות טיפול. בברכה ד"ר מוטי בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול