מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

22/06/2011 | 13:24 | מאת: דובי

יש לי ירידה משמעותית בשמיעה באוזן שמאל. פניתי למכונים המשווקים מכשירי שמיעה. חלק המליץ לי מכשיר רק לאוזן שמאל וחלק המליץ מכשירים לשתי האוזניים. האם השניים הם רק למען בצע כסף או שיש הסבר רפואי. תודה רבקה

דובי שלום שימוש במכשיר שמיעה בשתי האוזנים זהה בהגיון הפשוט לשימוש במשקפיים לשתי העיניים (ולא במונוקל-לעין אחת ,כמו שהיה בעבר) בקיצור אם יש לך ירידה בשמיעה קרוב לוודאי שאתה צריך להשתמש בשתי מכשירי שמיעה כדי לחזור לשמיעה תקינה ככל האפשר, ד"ר בכר

29/10/2011 | 13:25 | מאת: עדן

שלום, אימי בבית אבות ובזמן האחרון שמנו לב שהשמיעה שלה ירדה כל יום יותר בעיקר באוזן שמאל... רופא אוזניים בדק אותה והציע לעשות לה מכשיר שמיעה. הזמנו עבורה מכשיר וכאשר שמו לה את המכשיר היא שמעה ציפצופים אשר הפריעו לה לשמוע... אמרו לנו שעליה להבדק שוב אצל רופא אוזניים כי יתכן ויש לה שעווה.. האם זאת באמת הסיבה או שהמכשיר לא בסדר..? אשמח לקבלת תשובה מהירה בתודה מראש עדן

רבקה שלום רב! מחקרים שנערכו במהלך השנים הראו באופן חד משמעי שכאשר יש ליקוי שמיעה דו-צדדי יש להשתמש בשני מכשירי שמיעה. היתרונות שבשימוש בזוג מכשירי שמיעה (על פני שימוש במכשיר אחד) הם רבים וביניהן: שיפור הבנת הדיבור בעיקר בתנאי רעש, יכולת זיהוי הכיוון ממנו מגיע הקול (לוקליזציה), שמירה על שתי אוזניים פעילות ומתן גריה דו-צדדית, הסתגלות מהירה יותר, נוחות שימוש גדולה יותר ועוד ועוד. במידה וקיים ליקוי שמיעה דו-צדדי (המצריך שימוש במכשירי שמיעה) ההמלצה הנכונה הינה התאמת זוג מכשירי שמיעה ולא רק אחד! בהצלחה,טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול