נגישות
נגישות

ליקוי שמיעה קל וטינטון אוזן ימין

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

26/10/2018 | 17:27 | מאת: אפי

בן 20.לפני חודשיים קמתי בבוקר עם אוזן אטומה שתוך יומיים המצב החמיר והתווסף טינטון. לאחר שבוע וחצי האטימות חלפה והטינטון נשאר כרונית. לאחר חודש עברתי בדיקת שמיעה שבה רואים ירידה בתדר 4000: ל35 בהולכת אוויר (15 בהולכת עצם, 25 הולכת עצם עם מיסוך,שער התדרים תקינים), לאחר שבועיים נוספים התחלתי להרגיש גם באוזן שמאל טינטון אך חלש יותר, ובבדיקת שמיעה שנייה שנעשתה לפני יומיים נראו אותם תוצאות בדיוק כמו בבדיקה הראשונה, בנוסף בדיקת ברה תקינה, וגם טימפנומטריה תקינה. הרופא אא"ג קבע שהליקוי שמיעה שולי ומולד, והטינטון בשני האוזניים הוא תוצאה של טיפול אורתודנטי עם יישור לסתות באמצעות גומיות, ושאין צורך בבירורים נוספים. האם לדעתך המסקנה אליה הגיע הרופא הגיונית??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפי, לי לא ידוע על טיפול אורתודנטי שמהווה גורם לסוג כזה או אחר של "חירשות פתאומית" (כך מכונה התהליך גם אם אינו גורם לחירשות אלא רק להפרעה בשמיעה ) שאתה מתאר - יחד עם זאת קשה לי להתייחס ביותר מקצועיות מכיוון שלמרות תיאור בדיקת השמיעה ששלחת אין לפניי את כל סט הבדיקות הנדרש. בברכה, מוטי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול