שתל שבלול לתינוק שנולד חרש

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

30/06/2018 | 14:47 | מאת: אפרת

שלום, אני לקוית שמיעה מלידה, ליקוי דו צדדי שגילו לי רק בגיל 8, מרכיבה מכשירי שמיעה. אני ובן זוגי מתכננים היריון וערכתי את הבדיקה לאיתור מוטציות שליליות בגן קונקסין האחראי לפגיעה בשמיעה. נמצאתי שלילית והופנתי לבדיקות לאיתור גנים נוספים, שאלתי היא עקרונית- האם במידה ותינוק נולד עם חירשות עקב מקור גנטי (לא סביבתי)- האם ניתוח שתל שבלול עבורו יכול לעזור במקרה כזה?

שלום רב, ותודה על פנייתך. באופן עקרוני על פי מה ששאלת הרי שתל שבלול מסייע לירידה עמוקה בשמיעה הן אם היא מולדת גנטית או נרכשת. אני מציעה להתייעץ עם צוות השתל על מנת לקבל מידע מפורט יותר לגבי הניסיון שנצבר לגבי הצלחת השתל בירידות שנובעות מסיבות שונות. כולל אלה שציינת ואלה שלא. בהצלחה רבה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול