מכשירי שמיעה לבחירה.

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

26/10/2017 | 09:01 | מאת: נורית קרית חיים

איך אהיה בטוחה שהמכשיר שהומלץ עבורי הוא הטוב ביותר.אני כותבת בשמו של בעלי.ישנם הרבה מכשירי שמיעה עבור וזה מאוד מבלבל.

נורית שלום תודה על פנייתך. תהליך ההתאמה של מכשירי שמיעה וההסתגלות אליהם הוא מורכב ומטרתו להעריך את התועלת מהם עבור המטופל. לשם כך ניתנת תקופת הניסיון. היות וקיימים מאות דגמים של מכשירים, מטבע הדברים לא ניתן להתנסות בכולם. קלינאי/ת התקשורת המלווה את התהליך יסייע בידכם לבחור את מכשירי השמיעה המתאימיםביותר. בהצלחה ובשורות טובות. ח. אשר

26/10/2017 | 13:43 | מאת: נורית

תודה רבה

29/10/2017 | 10:39 | מאת: נטלי אלקסלסי גלזר

שלום נורית, מכשירי שמיעה נבחרים תוך לקיחה בחשבון של גורמים רבים: בראש ובראשונה גודל וסוג הירידה בשמיעה , מוכנות המטופל לתהליך, הצרכים השמיעתיים והיומיומיים של המטופל, מגבלות בריאותיות אם קיימות של המטופל (ראיה מוטוריקה ועוד) , מגבלות אסטטתיות, המצב הבריאותי של האוזן, מבנה האוזן ותעלת האוזן, מגבלות תקציב ועוד ועוד... מכשיר השמיעה צריך להתאים הן מבחינה שמיעתית והן מבחינה פרקטית תפעולית כדי שהמטופל יוכל להרכיב אותו לתפעל אותו ולתחזק אותו באופן שוטף את כל הפרמטרים הללו בוחנים ביעוץ יחד עם קלינאי/ת התקשורת ולאורם מצמצמים את האפשרויות למספר דגמים בתק, הנסיון עם המכשירים מתבצעת התאמה של המכשיר הן מבחינת שמיעתית (כיוונים) והן מבחינה מכאנית (פלסטיקה גודל וכו) לפי הצורך, במקביל מתרחשת הסתגלות של המטופל ומערכת השמיעתית למכשיר. במידה וקיים קושי מהותי באחד האלמנטים הללו לאחר תקופת התנסות ניתן לשקול החלפת דגם באופן עקרוני אם המטופל מגיע למצב של תפעול תחזוק ושימוש שוטף במכשירי השמיעה ללא הפרעות מיוחדות ומדווח על שיפור בשמיעה במצבי שמיעה שונים זוהי האינדיקציה הטובה ביותר להתאמה טובה קיימות דרכים נוספות לבצע הערכה של ההגברה המתקבלת ע"י מכשיר השמיעה כגון : בדיקת פונקציונלית בתא אקוסטי עם המכשירים או בדיקת rem עם מכשיר שמודד את ההגברה המתקבלת בתוך התעלה בסמוך לעור התוף , אולם שיטות הערכה אלו משקפות רק חלק מסויים בהתאמה ולא את התמונה הכללית בתהליך השיקומי . בהצלחה

28/10/2018 | 00:10 | מאת: אברהם

קיבלתי מכשיר ברמה גבוהה כשמגבירים את עוצמת השמיעה הנחתת הרעשים נחלשת .

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול