כתם אדום

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

08/12/2012 | 22:04 | מאת: רוז

שלום רב בתי בת ששה חודשים מאז שנולדה יש לה כתם אדום בין הגבות ומעל העפעפים וגם על הראש מאחורה. הכתם בצבע אדום שפעם מתבהר ופעם מתחזק. לפי אבחנת רופא ילדים שזה כתם פורט יין שכפי שקראתי זה לא נעלם מעולם. לפי אבחנת רופא עור שזה כתם נשיקת מלאכים ושזה אמור להיעלם עד גיל שנתיים.מי מהאחבנות היא נכונה ולמה יש הבדל בין שתי האבחנות. יש לציין שמאז שהיא נולדה הכתם קצת התבהר והוא לא גדל עם גדילתה אולם עד עכשיו צבעו אדום עז ולפעמים זה בצבע ורוד בהיר. האם הכתם הזה אמור להיעלם לבד או שזה ישאר לתמיד.

נגע זה הינו Nevus Flammeus Simplex . הינו נגע עורי שכיח הקיים ב 40% מהיילודים. הינו ביטוי להרחבת כלי דם, נוטה להיעלם במהלך השנתיים הראשונות לחיים, למעט המרכיב הקיים בעורף, אשר נעלם רק במחצית המקרים, אך משמעותו אסטטית בלבד. אין צורך בברור טיפול או מעקב.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור