התייעצות

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

29/11/2012 | 22:13 | מאת: מיואשת

התייעצות: לפני כחודש חשתי גירוד קל באצבעות כף הרגל. כשבוע גירדתי עד שכל העור של האצבע התקלף ויצא קצת נוזל שקוף.. פניתי לרופא משפחה שחשד בפטריה ונתן לי ביפונאזול. לאחר שימוש של שבוע במשחה החלו יבלות סביב כף הרגל, גירוד עז יותר, התקלפות חמורה יותר ואף נקודות לבנות על כף היד. פניתי מייד לרופא עור שנתן לי טרידרם וחיטוי הרגל בפולידין. לאחר שבוע של שימוש בטרידרם החלה מוגלה ברגל עד כדי כך שלא יכולתי לדרוך עליה. הגירוד החמיר. והפריחה ביד החמירה בשל הגירוד העז ואף הגיעה גם ליד השנייה..פניתי שוב לרופא שנתן לי הפעם בקטרובן אנטיביוטקת משחה לכף הרגל ובטאקורטן G למריחה לכפות הידיים. האנטיביוטיקה עזרה למוגלה וחזרתי לדרוך על כף הרגל אך הגירוד לא פסק אלא החמיר. קבלתי זריקת הצלסטון 1CC אך הגירוד עדיין המשיך. במקביל בשל הזיהום קבלתי רוליד וציפרודקס -למשך שבוע לצד אריוס פעמיים ביום אך כל זה לא עזר! בצעתי בדיקת אלרגיה ונמצא כי יש לי אלרגיה לניקל אך לדעת הרופא זה לא מקור התפרחת והגרוד העז (אני גם לא נחשפת ביום יום לניקל) לאחר סבל רב שנמשך כחודש עם החמרה ב10 ימים אחרונים של גרוד עז אפשר להגיד שכנראה הגוף מרפא את עצמו וכעת הגרוד הוקל משמעותית. אני כעת ללא כל משחה אלא רק שימון גוף ע"י קרמים. שאלותיי: א. האם נראה לך שכל ההחמרה (תפרחת שהתפשטה ליידים, מוגלה ברגל,קילוף עור וגרד עז) הינה תופעת לוואי /אלרגיה שהחלה בכלל מהמשחה הראשונות שמרחתי -ביפונאזול וטרידרם? או שמא מדובר באטופיק דרמטיטיס שהחמיר? ב. האם בטאקורטן G מרפא את הפטריה (במידה וזה אכן פטריה) או רק מטפל מקומית בדלקת העור ובגרוד? ג. קבלתי לבצע FUNGI CULTURE P1- הבנתי שאני צריכה להפסיק למרוח את הבטאקורטן G כשבוע לפני הבדיקה ,מאחר והגרד השתפר הפסקתי את הבטאקורטן G. האם לאחר בצוע הבדיקה עליי להמשיך למרוח בטאקורטן גם אם יש רק גירוד קל (אני מעדיפה להמנע ממשחות סטרואידיות) , יש לי עדיין קילופי עור ברגל וביידים כלומר אם זה פטריה היא כנראה לא עברה..האם להמתין לתוצאות הבדיקה, או למרוח קרם אנטי פטרייתי מייד לאחר הבדיקה. ושאלה אחרונה, האם בטאקורטן הוא קרם אנטי פטרייתי? כלומר למרוח אותו לאחר הבדיקה או ציקלדרם (שקבילתי בהתחלה אך לא השתמשתי בו בשל החמרת המצב) תודה רבה ובאמת סליחה על אורך השאלה.

ייתכן שמדובר בזהום משני חיידקי של פטרת , המלווה בתופעה המכונה Id בידיים הבדיקה לפטריות תוכל לסייע בטקורטן G אינו פעיל נגד פטריות

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור