גירוד חזק באשכים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

25/10/2012 | 21:23 | מאת: אימוש

שלום רב, בני בן השנה, אובחן כבר לפני חצי שנה כסובל מאטופיק דרמטיטיס. אנחנו מטופלים אצל רופא מומחה (ד"ר אביקם הראל) שהורה לנו למרוח משחת סטורואידים מדוללת מאוד פעמיים בשבוע שמכינים לו בבית מרקחת עפ"י מרשם שלו), כל שאר השבוע, קרם גוף א-דרמה. לקלח אותו עם סבון צטפיל ולהשתמש בשמן אמבט אמול או בלנאום- טיפול עליו אנו מקפידים בקפידה. מעבר לזה הוא הסביר שצריך למנוע ממנו מאכלים כגון: אפרסק, תותים, אבטיח, פירות טרופיים, ביצים, דגים, שקדייה וטחינה. רופאת המשפחה הציעה לי לנסות בכל זאת את המאכלים הללו ולראות תגובות. ניסינו ביצים- והילד מגיב טוב. מצד שני כשנתנו לו חתיכת פיתה עם חומוס (שבקושי נגע לו בלשון כי זה לא היה לו טעים והוא הוציא את זה ואחר כך שיפשף עיניים) הוא החל להתנפח בעיינים, להתעטש, התחילה לו נזלת. מיד נתתי לו טיפות פניסטיל וזה עבר. אציין שהאירוע היה באוויר הפתוח ומזג האויר היה חם ופתאום רוח ואף גשם (תחילת הסתיו). זאת ועוד- איך שמורידים לו את הטיטול הילד מתחיל להתגרד באשכיו באופן אובססיבי וכשמוציאים לו את היד הוא מנסה שוב ושוב. הוא מושך את שק האשכים ומגרד אותם בכוח עד שהם נהיות אדומות מהגירוד. הוא לא מפסיק גם במקלחת עד שמחזירים לו חיתול ואז הוא מבין שאין לו ברירה. גם כל החתלה זה קורה. שאלותיי הן: א. האם עלי ללכת לאלרולוג- עקב מה שקרה לילד עם החומוס? ב. האם גירוד האשכים באופן כזה מורה על בעיה אחרת מלבד האטופיק? ומה עלי לעשות? תודה רבה מראש,

כדאי להבדק גם על ידי אלרגולוג הגרד בכיס האשכים יכול להיות בהחלט על רקע דלקת עור אטופית

26/10/2012 | 21:05 | מאת: אימוש

ראשית תודה רבה על תשובתך. שנית, אתה סובר כי האוטפיק משפיע גם על שק האשכים של הילד, אם כך, מה עליי לעשות? האם למרוח על האשכים את הסטרואידים שאני מורחת פעמיים בשבוע?? כמו כן, לעיתים מופיע על הלחי של הילד (סמוך לפה) כתם אדום שנראה כמו פיטריה. זה עובר בערך תוך שבוע ואז כעבור זמן מה מופיע מחדש. האם זה גם קשור לאטופיק? האם זה קשור למאכל שהוא אוכל? האם זה נכון לתת לזה לעבור לבד או שיש טיפול מיוחד לזה? שוב, המון תודות

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור