כתם אדום בין הגבות

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

21/10/2012 | 21:07 | מאת: רונית

לבתי בת 4 חודשים יש כתם לידה אדום בין העיניים ומעל שני העפעפים לפי אבחנת רופא עור שזה כתם נשיקת מלאכים ולפי רופא ילדים זה ריבוי של הימנגיומה. אני מבובלבת מהתשובות השונות איזו תשובה היא נכונה. יש לציין שמאז הלידה לא ניכרו התפתחות או גדילה של הכתמים הללו לפעמים מרגישה כאילו הכתמים נעלמו ולפעמים הצבע שלהם מאוד בולט. עד עכשיו הם בולטות לעין בצורה רבה. האם עוד יש סיכוי שהן יעלמו לגמרי למה צבע הכתם גם שבין העיניים וגם מעל העפעף נראה פעם בהיר ופעם צבע אדום עז

נגע זה הינו Nevus Flammeus Simplex שהינו נגע שכיח ביילודים, וקקיים ב 40% מהיילודים, הינו כלי דם רחבים על רקע חוסר בשלות שלהם. נגע זה הינו בעל משמעות אסטטית בלבד, ובמעל 99% מהמקרים נעלם עד גיל שנתיים. במקרים הנדירים בהם אינו חולף, ניתן לטפל.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור