גרדת ללא שם

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

10/10/2010 | 22:03 | מאת: יעל

שלום רב, בני בו השלוש סובל מזה חצי שנה מ"גרדת ללא שם". ביקרנו אצל רופא משפחה ועור מספר רב של פעמים ולא הצלחתי להבין מהם על מה מדובר עדיין(האבחון שלהם מגוון: אמפטיגו, סקרביאס, פרעושים והרפס???). מדובר על פצעים שנראים לכאורה כמו עקיצה אבל מתרבים ומזדהמים כאשר ה"גרדת" מפציעה. זה מתחיל בפצע יחיד עם נקודת עקיצה/גלד בתוכו.הפצע מתרבה במהירות(בדר"כ בלילה). איזור העקיצות רחב (בדרכ באיזור הישבן, רגליים , שכמות וגב תחתון). אני אובדת עצות והילד ממשיך לסבול ולהתגרד. במשך תקופה זו ניתן לילד הן אנטיביטיקה (צפורל) והן משחות אנטיביוטיות (בקטרורובן, גנטנטין). מה עושים? אני מודה לכל סיוע וכוון אפשרי.

12/10/2010 | 17:31 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

שלום לך, נשמע שאין לכם עדין אבחנה. יש מספר אפשרויות העולות על דעתי- לא כאלו שקשורות דוקא לאטופיק דרמטיטיס. אני לא מתכוונת "לזרוק " אבחנות כי זה כמובן לא יהיה רציני. מה שאני הייתי עושה במקומך - הולכת לייעוץ למחלקת עור בבית חולים. אז במידה והמקרה מעניין או מעט יותר מורכב - ייעשה גם דיון בין רופאים.בהצלחה!

01/11/2011 | 23:49 | מאת: orit

ד"ר ניכבד שלום רב ראשית אני שוקלת לפנות לחוות דעתך בהזדמנות הראשונה. המדובר בגיל 3 לביתי יש משך זמן ממושך גירודים שהחלו עוד בינקות. וכמובן אודם ויובש באמות במפרקים ובשוקים פשוט התקפי גרדת. יש החמרה בפצעים למרות גזיזת ציפורניים. ההתפרצות החמירה לאחרונה האם יש קשר לשינויים הקיצוניים גם במטמפרטורת פעם גשום ולח ורגע יבש. אני מקפידה על הוראות לגבי איוורור - חומרים לא אלרגיים לניזל הכביסה. המצב הוא שזה הגיעה לעור שליד העיניים - לאיזור העור מחתחת לעיניים! וסביב הצוואר. ההתקף הוקדם שלה היה בחודשי האביב. האם יש קשר לקרדית אבק לגירודים, קירבת מגורים לעצי זית ודשא. או שאולי החומרים הרעילים שיש בחומרי הכביסה??? ההיסטוריה המשפחתית היא שהילדה קיבלה את זה ממני - ולי זיהו בזמנו במבחני האלרגיה קרדית. כי גם לי זה היה החל מילדות והמחלה חלפה לה לפני מספר שנים. האם יש חידושים בתחום התרופתי בכלל לאסטמה של העור ? משחות -ניתן להקל מעבר אנטביוטי לטיפול של ציפורל שהומלץ לנו ומשחות ( יומובט) סרואידיות . האנטי היסטמינים עבדו על הילדה מצויין רק שאני לא כך יודעת ומבינה למה יש לפנות לשינוי ולעבור לאנטביוטיקה ? מרגע לקיחת דם כמה ימים חולפים לתשובות סופיות של מעבדה לאלרגיה - האם יש עדיפות ללקיחת בדיקות אלרגיה +RAST בשניידר על פני קופת החולים מכל הבחינות ? ( אני תושבת האיזור)

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור