בדיקת אלרגיות

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

07/10/2010 | 20:55 | מאת: מיטל

שלום, בתי בת שלושה חודשים ומגיל חודש אובחנה במחלה, אני רוחצת אותה בבלנאום ובמקרים חמורים במשחת דרמקומבין. אני מעוניינת מגיל 4 חודשים להתחיל לתת לה פירות וירקות, האם יש צורך לעשות לה בדיקת אלרגיה, שכן היא נכנסת לפעוטון (מרק עם כל הירקות ולא טעימות של כל ירק בנפרד לדוגמא),הבנתי שתינוקות מאובחנים מגלים אלרגיות לירקות ופירות מסויימים- הא ללכת על ניסוי וטעיה בטעימות או האם את ממליצה לערוך בדיקת אלרגיה מבעוד ומועד, ואם כן-אשמח להמלצה לבדיקה מקיפה. תודה רבה.

08/10/2010 | 13:46 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

שלום לך, איני רואה מקום לטסטים אלרגיים למזון כה מוקדם אלא אם יש לה כבר תסמינים שמרמזים לכך חוץ מהעור. יחד עם זאת, אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים שלה לגבי חשיפה הדרגתית לסוגי המזונות השונים- יש סדר מסוים בתינוקות בכלל- על מנת להקל עליה את המעבר למזון מגוון. כל טוב בתשבע מרקוס

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור