אטופיק חריף בהריון

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

02/09/2012 | 15:06 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 30 וסובלת מאסטמה מגיל 5, בילדות היתה לי אטופיק קלה אשר חלפה עם ההתבגרות. לפני כשנה וחצי פרצה לי אטופיק דרמטיטיס בצורה חריפה מאד ואני סובלת מאד. עכשיו אני גם בחודש שישי להריוני. יש לציין כי אני לא מעוניינת ליטול כדורי אלרגיה מכל סוג בהריון. שום קרמים/משחות/שמנים כבר לא עוזרים. אני מתגרדת במשך 24 שעות ביממה. אשמח לעזרתך. תודה מראש

ב 50% מהנשים המוכרות כסובלות מדלקת עור אטופית, יש החמרה במהלך ההריון. במקרה של כשלון טיפולים מקובלים בדלקת עור אטופית קשה וסוערת, במהלך ההריון, יש לשקול טיפול בפוטותרפיה NB-UVB, ובמקרה של כשלון בפוטותרפיה ניתן לשקול טיפול קצר בציקלוספורין.

02/09/2012 | 19:10 | מאת: שני

תודה על המענה המהיר. האם טיפול פוטותרפיה לא מסוכן בהריון?

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור