יובל בת ה-8

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

03/06/2012 | 23:10 | מאת: נירה

שלום דוקטור, היינו בטיפול אצלך במרפאה בהרצליה לפני כחודש כאשר התחיל יובש בעניים ובשפתיים אצל יובל. ביקשת שנבצע בדיקת דם ונעשה טסטים בבלינסון. בדיקות הדם של יובל תקינות ונמוכות וזה עודד אותי מאוד. היובש בפנים נמשך ואנו מורחים וזלין ומנסים להילחם בו. לפני כשבועיים התחילה גם פריחה בקפלי הידיים. לטסטים יש עוד חודש... הפריחה בידיים מתאימה לתיאור של אוטופיק דרמטיטיס- אדום בולט- מעט קסקסי ללא גבולות אך לא מאוד גדול.יובל לא נראית סובלת מצורך לגרד- אולי כי אנו מקפידים על לחות? האם למרות בדיקות דם תקינות יש סיכוי שמדובר באסטמה של העור? האם מחלה זו שפורצת בגיל שמונה תחלוף?? אשמח לתגובתך- חשובה לי תשובה לשאלה האחרונה נירה -אמא של יובל תודה על כל תשובותיך ועזרתך הרבה!

ב 20% מחולי דלקת עור אטופית המעבדה תקינה, כך שזה אינו שולל את האבחנה. המחלה יכולה לחלוף גם אם מתחילה בגיל 8 שנים. מכל מקום חשוב להשלים את התבחינים החסרים בברכה

07/06/2012 | 21:55 | מאת: ניר כהן

תודה רבה על תשובתך

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור