טיפול בדרמטיטיס אטופיק

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

03/11/2011 | 11:03 | מאת: מור

שלום, בני בן 4.5 סובל מזה שנה שנייה בפריחה אדומה הדומה מאוד לדרמטיטיס אטופיק (לפי התמונות באינטרנט, כך שלא בטוח שזו האבחנה הנכונה) המופיעה בחורף בדר"כ כשיבש. הפריחה בעיקר בישבן וגולשת מעט לירכיים מאחור, וכעת מופיעה גם בבטן ובגב. מופיעה גם בלחיים אבל לא תמיד. הפריחה אינה מופיעה במיוחד במפרקים. רופאת העור המליצה שימוש מועט במים ורחצה בשמן בולונאום. כשביקשתי משחה שתעזור לגירוד, קיבלתי אוקווזום שעוזר לילד פסיכולוגית בלבד. לא קיבלתי הגדרה ברורה של המחלה. חשוב לציין שבעלי רגיש לקרדית האבק אך אינו סובל מאסטמה. שנה האדמומיות הופיעה גם אצל בתי בת השנה ו-3 חודשים בלחיים ולעיתים נראית אדמומיות רציפה(לא פריחה) באזור הפות (לא נובע מחיתול עמוס). הטיפול שהרופאה הציעה אינו עוזר למניעת התפשטות האדמומיות או לגרד. מריחת קרם גוף לתינוקות רק מחמירה את האדמומיות והגרד. מהו הטיפול המומלץ שני הילדים? האם יש משחה אחרת שאפשר לנסות?

בשלב ראשון כדאי להגיע לאבחנה. ובהתאם לכך להמליץ על טיפול. הסיפור המובא על ידך מתאים ל דרמטיטיס אטופית. ממליץ לפנות שוב לרופא עור לקביעת האבחנה.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור