ביתי בת שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

23/03/2011 | 14:46 | מאת: מיכל

ביתי בת שנה וחודשיים וסובלת מאסתמה של העור. יש לה גירויים מאחורי הבירכיים, בכפלים של הישבן, בעורף ובראש וכן בקרסוליים. כמו כן היא משתעלת שיעול ממש כבד. כבר ניסניו מספר משחות עם סטרואידים וקורטיזון כאלו ואחרים (כולל אינהלציה עם חומרי קורטיזון) ואני ממש מתוסכלת מזה, כיון שאני ממש לא רוצה לתת לה את הדברים הללו. ניסיתי דברים טבעיים כגון אדרמה ועוד סוג של שמפו וקרם גוף טבעיים, החלפנו את האבקת כביסה, הפסקנו לתת לה מוצרי חלב פרה, אני משתדלת להלביש אותה ב-100% כותנה בלבד ושום דבר לא עוזר, היא פשוט מגרדת עד זוב דם. חשוב להדגיש כי אין לי ולבעלי שום עבר משפחתי של אסתמה. אין לי מושג אייך זה הגיע, ורציתי לדעת האם יש תרופות נוספות שניתן להשתמש בהם שהם ללא קורטיזון וסטרואדים? אשמח לשמוע בהקדם עצתך. המון תודה

24/03/2011 | 10:43 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

מתיאורך מסתמן שיש גורם חיצוני נוסף מעורב- אולי לאו דוקא מוצרי חלב- אשר גורם לה להתלקחות. יש לילדה מעורבות שתי מערכות- עור וריאות. נדרש בירור מעמיק יותר. בינתיים השתדלי לא להאריך בזמן הרחצה כיון שזה כשלעצמו תורם ליובש של העור. שימון עור עם קרם דקסריל- נסי. יש אטופים רבים שנהנים דוקא ממנו, אם כי יש מוצרים רבים מאד שיצאו אף לאחרונה.

09/04/2011 | 14:20 | מאת: רחל

יש לי בת בת שנתיים ולפני כשנה הייתי במצב ממש כמו שלך. רופאי- העור רשמו לה כל מיני משחות עם קורטיזון או עם פרוטופיק .בני משפחה וגם רופאי-ילדים הזהירו אותי קשות שהמשחות האלה מסוכנות ושימוש ממושך בהןיגרום לבת שלי לבעיות ולפיגור קשה בגדילה ובנזק חמור לעצמות בין היתר ! עד שמישהיא המליצה לי על רופא עור ותיק שמתנגד לחלוטין לשימוש בקורטיזון בילדים. אחרי מספר ביקורים אצל הרופא הזה ( דר אשר יהב ממבשרת-ציון) ובעזרת כל מיני תכשירים טיבעיים לחלוטין- הכל עבר לחלוטין ומאז הבת שלי בריאה לחלוטין.

10/04/2011 | 08:33 | מאת: מיכל

ראשית המון תודה על תגובתך. אשמח לשמוע על איזה חומרים הוא המליץ לך.

12/04/2011 | 00:17 | מאת: אור

אני אם לתינוק בן שנה שסובל מאטופיק דרמטיטיס ובאמת מרגישה שניסיתי הכל .גם משתדלת לשדר רוגע. תוכלי בבקשה לספר לי איך ההתמודדות עם מצב כזה...מבחינה של פינוק ,אני מרגישה שלפעמים אני לא יודעת אם אני מחזיקה יותר מידי על הידיים ורוצה לדעת אם התחושה שלי מוכרת לך? ולגבי הרופא שלך תוכלי למסור עוד פרטים, יש השתתפות מהקופה,למשל?

12/04/2011 | 00:21 | מאת: אור

אני אם לתינוק בן שנה שסובל מאטופיק דרמטיטיס ובאמת מרגישה שניסיתי הכל .גם משתדלת לשדר רוגע. תוכלי בבקשה לספר לי איך ההתמודדות עם מצב כזה...מבחינה של פינוק ,אני מרגישה שלפעמים אני לא יודעת אם אני מחזיקה יותר מידי על הידיים ורוצה לדעת אם התחושה שלי מוכרת לך? ולגבי הרופא שלך תוכלי למסור עוד פרטים, יש השתתפות מהקופה,למשל? לגבי המשחה אדרמה avion rhealba, האם הוא טוב?יש בוא חומרים טבעיים?

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור