תרופה חדשה לאוטופיק dupilumab

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

25/04/2016 | 07:46 | מאת: ציפי

שלום, ביתי חולה באוטופיק דרמטיטיס מגיל חצי שנה והיום היא בת 7 ועדין סובלת. קראתי שישנה תרופה חדשה לאוטופיק, שהיא למעשה חיסון, הנמצא בשלבי אישורים בארה"ב. אשמח לקבל מידע על התרופה, והאם לדעתך החיסון עשוי לסייע לחולי אוטופיק בscorad של 75. תודה רבה

תרופה זו , Dupilumab, הינה נוגדן הפועל כנגד מרכיב של הרצפטור (קולטן) של מתווך דלקת בשם IL4 שהינו חוליה בשרשרת של דלקת עור אטופית. לפני מספר חודשים אושר לשימוש במבוגרים הסובלים מדלקת עור אטופית. סביר להניח שבעתיד נראה יותר ויותר תרופות ביולוגיות המכוונות כנגד שלבים שונים במסלול המחלה. לגבי טיפול שגרתי בילדים - יחלוף זמן לפני שתוכח יעילותו ובטיחותו של Dupilumab בילדים - ויאושר השימוש בקבוצת גיל זו

21/05/2016 | 22:19 | מאת: נטלי

שלום אני בת 31 וסובלת מאסתמה של העור במשך כל חיי, כעת אני לקראת חתונה ואשמח לדעת האם ניתן לקבל את הטיפול בארץ. האם תוכל לסייע לי?

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור