האטופיק חזר.

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

24/10/2015 | 01:27 | מאת: יעל

לפני מספר חודשים שאלתי בפורום הזה שאלה בנוגע לאטופיק דרמטיטיס ולייזר. ציינתי שהמחלה התפרצה אצלי פעמיים בעבר כנראה בגלל מתח נפשי מאוד גבוה, בהפרש של שנתיים בין התפרצות להתפרצות. שאלתי אם יש איזושהי מניעה לבצע טיפול לייזר להסרת שיער בגלל הרקע של העור ונאמר לי שלא. לאחר הטיפול הראשון הופיע במפשעות פצע אדום, קטן ומגרד שלאחר כמה חודשים התפשט והופיעו עוד כמה. התחלתי טיפול בטבע קוטן מחשש שמדובר בפטרייה, אבל הטיפול לא צלח. עברתי לטבעדרם כרגע, לאחר הטיפול השני בלייזר ואני משתמשת בו כבר שבוע. המשחה מאוד עוזרת ומעלימה את הנגעים (שכרגע הופיעו 2-3 גם מתחת לשדיים), אבל הבעיה היא שצצים עוד במקומם. האם יכול להיות שבאמת מדובר בהתפרצות מחודשת של המחלה? והאם יכול להיות שיש קשר לטיפולי הלייזר? כרגע לא נקבע לי עוד טיפול לחודשיים הקרובים, אבל אני חוששת שאצטרך להפסיק אותם לאלתר.

דלקת עור אטופית הינה מחלה גלית, ולא בהכרח יש קשר לטיפול בלייזר. בכל מקרה, במידה ואת מתרשמת שקיים קשר זמנים בין הטיפול והחמרה בפריחה - יש לשקול הפסקת הטיפול.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור