הצילו! עזרה דחופה!

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

16/01/2011 | 08:50 | מאת: א

שלום ד"ר, לפני כחודשיים עברתי טיפול קוסמטי בפנים ורופאת המשפחה נתנה לי אפלומיצין למשך שבועיים , מאז יש לי קרחות באיזור הזקן בפנים . הבנתי שסטרואידים גם יכולים לגרום לתופעות כאלו, אני לא ממש זוכר מה מהטיפול ומה מהאפלומיצין. קראתי גם שיש להשתמש בסמוך]או במקביל בנגזרות ויטמין איי או ברטין ואני כחודש אחרי הפסקת השימוש באפלומיצין .. מה צריך לעשות עכשיו? הרופא עור שלי אמר להפסיק כל טיפול ולתת לפנים לנוח, אבל אני לא יודע אם הוא התייחס לעניין של האפלומיצין, אני בסרט אימה מזה.. אגב, השתמשתי גם למשך עוד שבועיים נוספים לאחר השבועיים האלה שהשתמשתי באפלומיצין בפנים, באיזור אחר בגוף עקב כוויה מIPL בהסרת שיער וצמח לי מהר שיער בגוף אבל בפנים נשרו לי זיפים אפילו שיערות בגבות. האם זה יכול להיות תופעה מהאפלומיצין? או רק מהטיפול קוסמטי שעברתי? אגב אני בן 22, יש לי כרגע כל מיני איזורים בפנים שמחשידים אותי שקרו על ידי האפלומיצין, כי קראתי ששימוש בסטרואידים גורמים לדקיקות העור. אני ממש בסרט אימה, הפנים שלי נורא רגישות. אני מרגיש שמשהו לא בסדר, גם המצב רוח שלי לא טוב. היו לי אפילו מחשבות אובדניות. אנא עזרי לי בבקשה. אני לא יודע מה לעשות...

18/01/2011 | 18:20 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

בחור יקר, אני לא מעזה אפילו להתחיל להנחות אותך בפורום כללי כזה כאשר אתה במצב נפשי גרוע כל כך. ראשית, קבע מיד תור לרופא מטפל ולרופאת העור. אפלומיצין לא עושה קרחות. יתר על כן, הידקקות עור לא קורית כל כך מהר אלא בשימוש ממושך מאד בסטרואידים חזקים. אתה מערבב לדעתי כמה בעיות ומשייך אותן זו לזו. כפי שאמרתי, תרגע, אני בטוחה שניתן לעזור לך אבל לא בצורה כזו ובפורום הזה. חזור לרופאת העור, ואם מצבך כל כך נואש אני בטוחה שהיא תקבל אותך דחוף ותרגיע אותך.

18/01/2011 | 18:29 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

ומשהו נוסף: אני אוכל לראותך באופן דחוף ולפנים משורת הדין במרפאתי מחר, בבוקר, על מנת להעניק לך ייעוץ חירום. צור קשר עם המזכירה036091518

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור