אטופיק דרמטיטיס לילדה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

27/10/2014 | 16:55 | מאת: לילך

שלום רב, ביתי בת 8.5 סובלת מאטופיק דרמטיטיס מפושטת בעיקר ברגליים מדובר על כל הרגל בשוק ובירך בעיקר מאחור. ישנם עוד אזורים נגועים כמו המרפקים ובתי השחי. הסבל נוראי, הגרד בלתי נסבל מבחינתה בעיקר בלילה מתוך שינה. אנו מטפלים בדרמקול ובבטקורטן G שרשם רופא העור. אין שיפור במצב כבר תקופה של מעל חודש וניכרת החמרה. המראה מאד לא אסטטי וגם מכך החלה לסבול כיוון שמתביישת. ראיתי כאן שיש טיפול באלידל, האם עדיף מבטקורטן G? לעזרתך ותשובתך נודה.

בתמונה סוערת כמו שמתואר, בד"כ אלידל אינו מספיק יעיל. יתכן שיש מרכיב זהומי, שהוא הסיבה השכיחה להחמרה במצבו של החולה אטופי, ואז יש להוסיף טיפול אנטיביוטי. לאחר הטבה, ניתן להתחיל טיפול באלידל - פעמיים ביום, עד השגת רגיעה ובהמשך פעמיים בשבוע. כל זאת כמובן בהנחה שמדובר בדלקת עור אטופית.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור