התפרצות לילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

16/08/2014 | 21:04 | מאת: הילה

שלום, בני בן שנתיים וחצי, כבר כשהיה בן שבעה חודשים אובחן כסובל מאטופיק דרמטיטיס. היינו אצלך בביקור שממצאיו היו שסובל מאטופיק קל שאפשר להתגבר עליו עם קרם סטלתופיה. לפני כחודשיים חלה התפרצות אצל בני מאחורי מרפקי הידיים ובחלק האחורי של הברכיים. האזורים אדומים, מגורים, יש קשקשת ומאוד מגרדים. הרופאה נתנה אלוקום מרחנו פעמיים ביום למשך יום אחד, היתה הטבה של ממש אבל אחרי כמה ימים חזר במלוא העוצמה. בני סובל מאוד כשאני מורחת סתלטופיה, זה מגרד, כואב, והוא מגרד במקום באופן בלתי נשלט. אני אובדת עצות כשאני רואה את סבלו ואין לי איך לסייע לו. אני לא רוצה למרוח שוב משחה סטרואידית שרק מאפשרת הפוגה זמנית. מצד שני, מה כן אפשר לעשות אם בכלל?? לא נראה לי שהתפתחה דלקת. תודה, הילה.

דלקת עור אטופית הינה מחלה כרונית בעלת מהלך גלי. במהלך המחלה אנו נתקלים פעמים חוזרות בהחרפות, המחייבות טיפול, מעבר לשימון העור. כדאי לפנות לרופא עור - לבדיקה והמלצה לטיפול.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור