פריחה וכוויה בטוסיק

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

16/07/2014 | 17:05 | מאת: לילך

שלום ד"ר בן אמיתי, לבני בן ה-8 חודשים הייתה עד לפני שבועיים תפרחת חיתולים שהתפתחה לידי בשר חשוף וצרחות בכל פעם שעשה צרכיו. רופאת המשפחה נתנה לנו מופירוסין וטבעקוטן עם שפע מקלחות ואוורורי טוסיק מספר פעמים ביום, ורק לאחר שבוע,התחלנו לראות שיפור. כעת שוב זה חזר למרות שאנחנו מחליפים לו מיד לאחר כל עשיית צרכים וממשיכים את המקלחות. העור בטוסיק מקולף ואדום בוהק. יש לו מסביב מעט נקודות אדומות של פריחה ואני כבר לא יודעת איזה משחה לתת לו. בגן שלו אומרים לי שרק דזיטין עוזר אבל כבר לא מוכרים את המשחה הזו בארץ. מה לעשות?

מדובר בתהליך דלקתי של העור הנגרם כתוצאה מגרוי העור על ידי התוכן של החיתול כולל צואה, חיידקים, שתן, אמוניה, חומציות, לחות, חיכוך. הבסיס לטיפול הינו ניתוק בין העור וגורמי הגרוי. מומלץ – 1) החלפה תכופה 2) איוורור מירבי 3) Zincod מעובה ב Talc בשכבה עבה. 4) Cr Cicalfate 1X3 - למרוח לפני ה Zincod

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור