משחות לאסתמה של העור

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

02/03/2014 | 03:10 | מאת: ענת

שלום דר בן אמיתי לתינוק בן 3 חודשים מה הסכנות בשימוש במשחות עם סטרואידים (אפלומצין ואלוקום) ומה הסכנה בשימוש באלידל? בשני המקרים אני מבינה שהטיפול מוגבל למריחת שכבה דקה ומוגבל בזמן- מדוע? תודה ענת

טיפול ממושך בסטרואידים, בעיקר באזורי עור עדין, עם סטרואידים חזקים, עלול לגרום לנזקים בעור באזור המריחה, כמו הידקקות העור, ושיעור יתר. כמו כן עלול להיספג לדם ולגרום לתופעות לוואי סיסטטמיות בעקרון יש להפסיק הטיפול בסטרואידים בעת שניתן. אלידל גורם בעיקר לתופעות לוואי של גרוי העור ותחושת צריבה. היתה בעבר טענה לגבי סיכונים של התפתחות גידולי עור - אשר לאחר כ 8 שנות מעקב לא הוכחה, ואין לכך כל עדות תומכת.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור