מסטוציטומה ואסתמה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

31/12/2013 | 21:24 | מאת: עינת

שלום, האם יש קשר בין מסטוציטומה בודדת על פניה של ביתי בת השנה מאז שנולדה,לבין אסטמה בה אובחנה השבוע? ואם כן,האם יש הוראות מיוחדות עבור מקרה שכמוה? תודה רבה,עינת.

31/12/2013 | 21:25 | מאת: עינת

אחד הביטויים המתוארים של מסטוציטומה הינם ארועי קוצר נשימה. יש להמנע מחשיפה הגורמת לשחרור חומרים מתאי המסטוציטומה ואחראים על ההסתמנות - 1) המהלך הצפוי הינו של היעלמות ב 50% מהמקרים בשנות הילדות, דעיכה חלקית בשאר המקרים 2) יש להמנע משמוש ב Alcohol, NSAID, Aspirin, , נגזרות Curare, Opiates

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור