זיהום מחיידק בעקבות אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

17/07/2013 | 20:50 | מאת: רוני

בתי בת שנה ו-10 חודשים יש אטופיק דרמטיטיס מגיל חודשיים. המצב הוטב משמעותית. אנו מקפידים לשמן את העור מס' פעמים ביום באדיקות. בעת התפרצות מורחים אלוקום נקודתית, מדי 3-4 חודשים(תמיד חוזר באותו מקום ברך וקרסול ובאותה הרגל) לפני כשבוע בעקבות מחלת חום התפרץ האטופיק בברך, רופאת הילדים ראתה והמליצה לטפל באלוקום. התייעצנו לגבי טיפול לפני נסיעה ושהייה בשמש ובבריכה ונאמר לנו שאין קשר ואין בעייה בשילוב. מרחנו בימים ג,ד,ו. (הפסקה של יום אחד). כיומיים לאחר סיום הטיפול באלוקום החלה אדמומיות בברך בדיוק במקום שבו מרחנו.באותו היום בתי פיתחה חום, נפיחות ותחושת בערה ברגל. קיבלנו הפניה דחופה למיון ובה גילו זיהום ונדרש עירוי אנטיביוטיקה כל 6-8 שעות. אודה להדרכתך בנושא מכיון שהאטופיק הוא כרוני - כיצד לנהוג על מנת למנוע זיהום כזה בעתיד? האם להימנע מסטרואידים או להשתמש בתדירות גבוהה יותר? האם יש קשר לבריכה ולזיהום? להפסקה של יום אחד ברצף? שעשינו? אנא עצתך.

זיהום הינו הסיבה השכיחה להתלקחות דלקת עור אטופית, מכיוון שילדים אלה נושאים על פני עורם חיידק סטפילוקוק זהוב, והלקוי במבנה העור הינו הגורם לחדירת החיידקים והתפתחות זיהום. לי ניתן לסלק היעדרות מפני העור באופן קבוע. שמירה על איכות העור וטיפול בו שומרת מפני חדירת הזיהום

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור