אטופיק +אלרגיות לתינוק בו שנה וחודש....

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

13/07/2013 | 16:58 | מאת: חן

שלום דר'.. בני בן שנה וחודש סובל מאוטופיק דרמטיטיס מאז היותו בן חודשיים.היינו אצלך בגיל 4 חודשים ואישרת האבחנה.הוא אלרגיבדרגה גבוהה לביצה ואלרגי גם קצת למלא מזונות נוספים(חיטה,חלב, שקדים,סויה,סומסום,בננה,אגוזים,שקדים,תפוח,תות,קיווי, מנגו,אבוקדו, בוטנים,וגבולי לעוף,אפרסק,דג אורז וגזר)איני מונעת ממנו את המזונות הנ"ל פרט לביצה וזאת משום שנאמר לי שגם אם נוריד את כל המזונות הנ"ל הוא ימשיך לגרד. הילד ממש ממש מגרד באזור הפנים, הראש, הצוואר והחזה אך כמעט אין לו סימנים של אטופיק כמו בשנה הקודמת,לעיתים מופיעים חתכים בקפלי הרגליים אך יחד עם זאת יש לו פריחות והמון גירודים.הוא מקבל פניסטיל 2-3 ליום ואני מורחת לו 3 פעמים ביום קרם לחות (א-דרמה, ולזלין אינטנסיב קר) הלילות ממש ממש קשים ומלווים בגרד נוראי ואנו חסרי אונים. שאלותיי הן: האם יש טעם למרוח אלידל על כל הקרקפת, הפנים והראש גם אם אין אדמומיות על העור? האם אריוס מועיל במקרה זה יותר מפניסטיל? האם אני טועה שאני לא מונעת ממנו את כל המזונות הנ"ל? (זה כמעט בלתי אפשרי...) האם מבחן תגר שאנו אמורים לבצע בבי"ח (לביצה) מסכן חיים? ומה לעשות עם הגירודים הנוראיים האלה בלילה? הוא מקבל פניסטיל לפני השינה וזה לא מונע את הגרד בהמשך הלילה.... תודה, חן

בדלקת עור אטופית בחומרה שאת מציינת , לא ניתן להסתפק בשימון העור ואנטיהיסטמיניקה, ויש צורך גם בתכשירים נוגדי דלקת כמו סטרואידים מקומיים או אלידל. אריוס אינו יעיל יותר מפניסטיל להקלת הגרד, אך יש להשתמש בפניסטיל 3 פעמים ביום. הרגישות למזון אינה הגורם למחלת העור אלא התוצאה של מחלת העור, ולכן אין לתלות תקווה שהפסקת המזון תביא לשיפור במצב העור. יש להתייעץ עם האלרגולוג לגבי הצורך בהפסקת המזון ותבחיני התגר

13/07/2013 | 23:15 | מאת: חן

תודה על המענה המהיר, רציתי לדעת מה אפשר למרוח לו על העפעפיים ובאזור הפנים? תודה, חן

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור