המנגיומה או טלאי מקולרי וסקולרי

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

04/06/2013 | 11:05 | מאת: אורית

יש לי תינוק בן 9 וחצי חודשים עם כתם אדום על פני גשר האף ובין הגבות. מהרגע שהוא נולד נאמר לנו שמדובר בהמנגיומה וכי אין צורך בטיפול אלא במעקב ושזה יעבור עם הזמן. לאחרונה נאמר לנו כי זה לא המנגיומה אלא טלאי מקולרי וסקולרי והמליצו על טיפול בלייזר. בטרם אעביר את בני טיפול שכזה הייתי רוצה לוודא שהאבחנה אכן נכונה. האם יש הבדל משמעותי בין השניים? האם זה צפוי לעבור גם ללא הטיפול?

במידה ולא מדובר ההמנגיומה, יתכן ומדובר ב nevus flames simplex , ממצא הקיים ב 40% מהיילודים בקו האמצע. נגע זה נעלם ב 99% מהמקרים תוך שנתיים, ללא כל טיפול. כמובן שעל סמך התאור בלבד איני יכול לקבוע מה האבחנה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור