פטריאזיס רוזאה בילדה בת שנתיים- אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

02/06/2013 | 10:40 | מאת: קרן

שלום רב! בתי עוד מעט בת שנתיים אובחנה אצל שני רופאים כסובלת מפטריאזיס רוזאה. יש לה מעין דמות של עקיצות עם קשקשת במפשעות, בגב, בבטן ןבבית שחי. כבר כמעט חודש היא עם זה וזה לא נראה כי זה הולך ונעלם. רציתי לדעת האם זה סביר שכבר חודש היא ככה מבלי שזה הולך ונעלם? כמו כן קראתי שזה בדרך כלל "תוקף" ילדים גדולים יותר ולא בני גילה. האם יתכן כי האבחנה לא נכונה? הילדה הזאת סובלת כל הזמן מפטריות: פעם בלשון, פעם בציפורן פעם בפות. אשמח לתשובתך ושבוע מקסים!!

פיטיריאסיס רוזיאה מתוארת בכל הגילאים אך בהחלט נדירה בגיל הינקות. יש כמובן לשקול אפשרות של אבחנות מבדלות.

09/06/2013 | 10:45 | מאת: קרן

ראשית כל תודה רבה על תשובתך המהירה. כיון שארצה לתאם ולהגיע אליך עם בתי לבדיקה האם היית ממליץ לי לבקש מרופאת המשפחה לבצע בדיקות כלשהן טרם הגעתי אליך? תודה והמשך יום מקסים!!

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור