פעוט בן שנתיים עם פריחה פבנים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

12/05/2013 | 10:48 | מאת: אלי

שלום רב, בני בן שנתיים עד לא מזמן השתמש באופן תדיר בשמך כשנה וחצי בפליקסוטייד (מלווה כמובן ב אירוצ'יימבר) פעמיים ביום, 2 שאיפות. מספר ימים לאחר שהופסק הטיפול בפליקסוטייד (המלצת הרופאה) הופיעו נגעים אדומים (הנעלמים במגע) סביב העיניים והפה. נגעים אלו אינם עוברים וקיימים כחודש. בנוסף, מאז שהופסק השימוש בפליקסוטייד ישנו גודש (לא מאוד חמור אך קיים) הגורם לשיעול + הקאה בבוקר בעיקר. ניסינו כל מיני משחות (ללא סטרואידים ו/או אנטיביוטיקה) כגון סטלטופיה, אטופיקלייר, זינקוד, אינוטיול ולנולין טהור אך דבר לא עזר. גם ניסינו פניסטיל ואאריוס אך גם לא ראינו שיפור. היום התחלנו עם היקומיצין סביב הפה ומקסיטרול סביב העיניים. יש עוד משהו שניתן לעשות? יש סיבה לדאגה? תודה וחג שמח,

ככל הנראה מדובר ב Perioral Dermatitis , הנגרם על ידי סטרואידים (כולל במשאף) במקרה זה, יש להשתמש בתכשיר נוגד דלקת לא סטרואידי כמו אלידל לפני תחילת הטיפול, יש לפנות לבדיקה ואישור האבחנה על ידי רופא עור.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור