אטופיק בבת חמש

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

12/05/2013 | 01:49 | מאת: מימי

בתי בת החמש סובלת מאטופיק דרמטיטיס זה שנתיים. זה מתבטא בפריחה בכל הגוף והמצב קשה מאוד. העור גם בכלל לא נראה יבש, אלא להיפך- פצעים שנראים כמו פריחה, שלעיתים מזדהמת ואנו נאלצים לתת אנטיביוטיקה מספר רב של פעמים בשנה. היא באופן קבוע על פניסטיל להרגעה. כל המשחות הסטרואידיות כולל בטאקורטן G לא עוזרות ובכל מקרה הדבר חוזר שוב תוך כמה ימים. האם נמצאות משחות (מלבד משחות הלחות שאני מורחת להרגעה בעיקר) שאתה יכול להמליץ שידועות כעוזרות- ללא סטרואידים? האם טיפול בפוטותרפיה שהוצע לנו עוזר לטווח רחוק ופותר את הבעיה לגמרי ומה השפעותיו? מישהו המליץ לי לנסוע איתה לים המלח. האם יש בזה ענין? האם בבוץ שם יש חומרים שיכולים לעזור?

פוטותרפיה הינו טיפול מקובל בדלקת אטופית קשה שאינה מגיבה לטיפולים מקובלים. יש לזכור שמדובר במחלה כרונית והיא נשארת כזו גם לאחר הטיפול, מטרתו של הטיפול אינה להעלים המחלה ובוודאי שלא לצמיתות, אלא להפחית חומרתה. טיפול בים המלח מבוסס על החשיפה לשמש ולא המים או הבוץ, והופך ליעיל לאחר שהות רציפה של כחודש, מה שהופך אותו ללא כל כך פרקטי, במיוחד בילדה בת 5

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור