אסתמה של העור- שימוש בקרם אלידל

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

02/05/2013 | 13:50 | מאת: דנה

ביתי בת השנה וחצי אובחנה כסובלת מאסתמה של העור בצורה קלה. לטיפול בפצעים שהפכו דלקתיים נרשמה לה משחת אלידל. אני מודאגת מהפרסומים על מחקרים שקושרים בין שימוש במשחה וגידולים סרטניים (לאחרונה אף אושרה בארה"ב אזהרה המודפסת על גבי החפיסה) ומכך שהתרופה אסורה לשימוש מתחת גיל שנתיים במרבית מדינות המערב בשל היותה מדכאת המערכת החיסונית. רציתי לדעת האם עדיף לנסות קודם משחות סטרואידיות (כהמלצת ה- FDA) ולהגיע לאלידל רק אם המצב יחמיר. האם בכלל מותר להשתמש במשחה בגיל כזה?

הערת האזהרה פורסמה לפני כ 8 שנים, כל המחקרים שפורסמו מאז שללו כל קשר של התרופה למחלות גדוליות מקובל לתת התרופה לאחר כשלון טיפול בסטרואידים, אשר הינם, עדיין, תרופת הבחירה. אלידל מאושר בארץ לשימוש בילדים מעל גיל 3 חודשים.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור