סטפילוקוקוס זהוב והדבק תינוק שנולד

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

06/04/2013 | 19:14 | מאת: אירי

לאחר ניתוח קיסרי היה לי בבית שחי סטפילוקוקוס זהוב שכנראה נדבקתי ממנו בביה"ח... הינקתי את התינוקי שלי וכעבור חודש בהיותו בן חודש (לפני שבועיים) התפרצה אצלו אטופיק דרמטיטיס בפנים בדרגה קשה... ממש כמו כוויות בלחיים לאחר פריחה... כעת, גיליתי שיש קשר בין החיידק למחלה... טיפלתי בבני ועדיין מטפלת (כיום בן חודש וחצי) במשחת לחות של וולדה בלבד... הרופאה רשמה לי אנטיביוטיקה אפלומיצין, אך לא השתמשתי בה כי לא ידעתי שמדובר במחלה... כרגע, בעקבות מריחת הלחות יש נסיגה במחלה וכל הפנים שלו מתקלפות ונראה כאילו העור מחליף את עצמו, עם זאת בקצוות של הפריחה יש התחדשות והתפשטות של הפריחה והקשקשים לאיזור המצח והצוואר... שאלתי האם עכשיו למרות שיש נסיגה במחלה, יש צורך להשתמש באנטיביוטיקה?!? וכיוון שהמחלה התפרצה בגלל החיידק האם טיפול אנטיביוטי המנע מהמחלה להתפרץ בעתיד? אודה לך מאוד על תשובתך :)

סטפילוקוק זהוב שוכן על פני העור ב 10% מהאוכלוסיה הבריאה. הוא אינו הגורם לדלקת עור אטופית, אלא הגורם להתלקחויות בחולה הסובל מדלקת עור אטופית. הטיפול האנטיביוטי ניתן בעת התלקחות ולא כשגרה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור