דרכי טיפול באטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

30/01/2013 | 18:49 | מאת: נטע שחק

שלום רב, בני בן השנתיים סובל כבר כארבעה חודשים מפריחה מוזרה שבאה והולכת. מעין פריחה אדומה מגרדת שמופיעה בעיקר מאחורי מפרקי הברך ובחלק האחורי של הרגליים, בצוואר, בפנים, בגב ובבטן וגם סביב איבר המין. היינו במהלך תקופה זו אצל רופא הילדים פעמיים ואף אצל רופא עור ושניהם חזרו ואמרו שמדובר בעקיצות פרעושים. אין לנו פרעושים לא בבית ולא בגן וגם עשינו הדברה ליתר ביטחון (גם בגן). מיותר לציין שהוא גם הילד היחיד בגן עם הפריחה הזאת! בכל מקרה, לאחר שהתברר לנו שיש לו גם אסטמה של העיניים ורופא העיניים הסב לתשומת ליבנו שהעור שלו דלקתי, ערכתי חיפוש באינטרנט והגעתי למסקנה שמה שכנראה יש לבן שלי זה אטופיק דרמטיטיס. השאלה שלי היא - מה ניתן לעשות, איך לטפל? יש תכשירים טבעיים שניתן לרכוש? קרם לחות לגוף, משהו לאמבטיה, משחות? פניסטיל טיפות מקל אבל לא מעלים, ועל הנקודות האדומות המגרדות אני מורחת נקודתית עם קיסם אוזניים תרחיץ קלמין (מידי ערב). נואשת ממש ומקווה לקבל עצות טובות במהירה. תודה מראש, נטע

מכיוון שהספק , כפי שאת מציינת , קיים, מציע להבדק שוב על ידי רופא עור, בשאלה של דלקת עור אטופית, ולא להתחיל בטיפול, מבלי לדעת בוודאות ממה הילד סובל.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור