חלומות בבכי היסטרי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

10/09/2010 | 15:07 | מאת: מעיין

יש לי ילדה כמעט בת 6, אשר אנו בני הזוג נמצאים בהליכי גירושים ומזה חודשיים איננו מתגוריים יחד. בתקופה זו כמעט כל לילה הילדה מתעוררת בבכי היסטרי עד כי אין אני מצליחה להעיר אותה ואיני מצליחה להבין את סיבת הבכי דבר שאחרי זמן מה גורם גם לי להצטרף לחגיגה ולבכות יחד איתה. בבוקר לרוב אינה זוכרת את החלומות ולעיתים חלומות שזורקים אותה לבור עם עכבישים למיניהם. מספר פעמים ציינה בפני כי עצוב לה מאוד וכי היא לא חשבה כי אנחנו נפרדים והיא לא מאמינה שזה קורה. האם זה הליך תקין וטבעי? האם יש דרך להתמודד עם זה? עצוב לי מאוד.

מעיין היקרה, שאלתך כלל אינה מתייחסת לחלומות אלא לנסיבות החיים עקב המשבר שאת ובתך חוות עקב הגירושים. ברור שהשרצים מסמלים את פוטנציאל היפגעויות שהילדה חווה והיא נותנת לזה ביטוי סמלי בצורה של שרצים וחרקים. המצב הנוכחי הוא תקופת משבר. נסי להתמודד איתו על ידי הרגעת הילדה, העברתה למיטתך וכל דרך של נחמה והרגעה. במידה וההפרעות מופיעות גם בשעות היום, באופן של כעס, בכי, חוסר ריכוז - נסי לערב גורמים בקהילה כגון פסיכולוגים בשירותים החינוכי או יועצת חינוכית בגן או בבית הספר, בהתאם למוסד בו נמצאת הילדה. יש אפשרות שחלק מפחדי הילדה, מוקרנים אליה גם ממך באופן טבעי. אם כך הוא הדבר - מומלץ שתפני לייעוץ פסיכולוגי אישי בקופת החולים אליה את שייכת. כל טוב שנה טובה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות