חלום מפחיד שלא יוצא לי מהראש...

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

20/12/2011 | 00:43 | מאת: אורן

אילנה שלום, שמי אורן אני בת 25 רווקה סטודנטית, יש לי שני אחים אחד קצין בצבא והשני תלמיד תיכון. לפני שנתיים וחצי אימי נפטרה מרשלנות רפואית. אני חולמת עליה בתדירות די גבוהה. אתמול בלילה, חלמתי שאחי הגדול נהרג בצבא ושאבי מת בתאונה ואימי נמצאת איתי אך לא מגיבה. חברה של אחי הגדול מקבלת את הבשורה בקלות ופשוט אורזת את חפציו למזוודה . אני מאבדת עשתונות ומרגישה שחרב עלי עולמי בזמן שמסביבי אף אחד לא מגיב... מה פשר החלום? אני ממש מוטרדת ממנו, עד כדי איבוד ריכוז טוטאלי היום... בנוסף אני חולמת על אימי שהיא חיה ונמצאת איתי כל הזמן אך רק אני רואה אותה בזמן שכל המשפחה איתי ואף אחד לא מאמין לי שהיא נוכחת. בנוסף בכל חלום חל שיפור במראה שלה ובמצב הרוח שלה. אם לפני שנתיים הייתי חולמת שהיא נפוחה מתרופות ועייפה כל הזמן, לובשת בגדים כהים, היום אני חולמת עליה רזה, מאושרת לובשת בגדים בהירים. למשל בחלום הלפני אחרון היא רכבה על גלגיליות נפלה ולא קרה לה כלום. מה הפירוש של כל זה??? אני חייבת לדעת! ויש עטד המון חלומות שאני זוכרת ורוצה לפרש... תודה רבה על ההקשבה, מקווה לשמוע ממך בקרוב. חג שמח!!! אורן

אורן היקרה, צר לי על מות אימך עקב רשלנות רפואית. אני משוכנעת שהדבר מכאיב מאוד מרגיז מאוד, וברור לי שתקופת האבל הפסיכולוגי על כך טרם הסתיימה מבחינתך הגעגוע לאמא חזק והדבר מתבטא בחלקו השני של החלום. בו את פוגשת אותה חיה בריאה ונראית טוב. הגעגוע לאמא הוא המוטיב השולט בחלום אך למרבית הצער קיימת בך חרדה רבה על דרך השתלשלות העניינים בעבר ולפיכךך החלום מביע כביכול את הצורך "לשלם" על החזרת אמא לחיים. אם בחלום אמא חוזרת לחיים "כאילו חייב" להתרחש אסון גדול לא פחות מהאסון הראשון ואולי אפילו גדול יותר וכתוצאה מכך חלקו הראשון של החלום עוסק באסונות של פטירתם של בני משפחה יקרים נוספים שהם אחיך ואביך. אין הדבר מצביע כמובן על התרחשות עתידית כלשהי בנוגע אליהם, אלא זהו האופן בו החלום "משלם את כרטיס הכניסה" להחזרתה של אמא בריאה ושלמה לחיים הנוכחיים. מקווה שתהליך ההתאוששות והכאב ילכו וישתפרו עם הזמן ואין סיבה לדעתי לראות בחלום זה סוג של חלום נבואי מסוג כלשהו אלא ביטוי לחרדה ולכאב. כל טוב וחלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות