חלום על אבי שנפטר לפני שנה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

17/12/2011 | 19:31 | מאת: איב

חלמתי על אבי שנפטר לפני שנה ואני ביתו הגעתי אליו הביתה ומצאתי אותו ערום ותנוחה של עובר מכוסה כולו בשלשולים ביקשתי מאחיותי שיעזרו לי לרחוץ אותו והם צחקו ואז קראתי למישהיא שהיתה באמת מטפלת שלו מהמרפסת ואז היא עלתה וביקשתי ממנה לעזור לי לרחוץ את אבי שיהיה מכוסה כולו בצואה של שלשול ומיד התעוררתי ואני מאוד רוצה לדעת מה פירוש החלום.

איב היקרה, חסרים הרבה פרטים בנוגע ליחס בינך ובין אביך במהלך חייך ובפרט בעת תהליך מוגבלותו או מחלתו. החלום מתאר חולה סיעודי, חסר אונים, מה שמתבטא גם בתנוחת העובר שאינו שולט בהפרשותיו ויש צורך לרחוץ אותו ולנקותו. לא ציינת מה הם רגשותייך בעת ביצוע פעולות אלה. האם נעשו מתוך דאגה וחמלה? האם הייתה כלולה בהם רתיעה או גועל? והאם לאור סבלו בתקופת חייו האחרונה (מן החלום ומן המידע לא ברור האם היה במצב של צלילות ההכרה או במצב של טשטוש ואי מודעות.) האם הייתה משאלה שלו או של הקרובים לו שהמוות כבר יגיע ויגאל אותו מייסוריו. החלום מתאר מצב ביניים בין החיים ובין המוות. מצב של קושי , של השקעה מרובה ושל סבל. אינך מבטאת שום רגשות לא בחלום ולא ברקע הפרטים האישיים. בררי לעצמך באיזו מידה החלום קורא לך להיות מודעת לשלבי מעבר בחייך. להבין את הרגשות האישיים שלך במצבים אלו ואת תגובותייך ולנסות לפתור את הקשיים והבעיות בדרך הטובה ביותר האפשרית. בעיקרו של דבר זהו חלום המתאר התמודדות עם בעיה קשה ועם רגשות מורכבים וסוטרים והוא קורא לך להבהיר לעצמך את נושא ההתמודדות הרגשית והתיפקודית שלך במצבים הרגשיים המורכבים. כל טוב , אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות