חלום קשה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

03/09/2010 | 17:23 | מאת: יפית

אני בת 33 נשואה ואמא ל- 2 ילדים קטנים. בחלום - הייתי בבית קברות מעל הקבר של סבא וסבתא שלי ז"ל (באמת הייתי אמורה ללכת יום אחרי לאזכרה שלהם) וביקשתי בקשות בריאות לתינוק הקטן שלי. בעת הבקשות היו 2 נרות נשמה דולקים וכשפתחתי את העיניים הם כבו (מהנשימות שלי כנראה). בחלום אח של בעלי אומר לי אל תדאגי הם יידלקו עוד פעם תוך רבע שעה. החלום מאוד מאוד הפחיד אותי. מה זה אומר נר נשמה שכבה תוך כדי בקשת הבקשות. רק רוצה לציין שאני מאוד חרדה לבני ולבריאותו.

יפית היקרה אכן הרושם הוא שקיימת דאגה עמוקה לבריאותם, לשלומם ולחייהם של שני ילדייך. האם חרדות אלו מוצדקות מבחינה אובייקטיבית או שמא יש סיבות נפשיות המגבירות את החרדה? הסימבול בחלום הוא שקוף למדי והרושם שאת חווה אותו כמוות אפשרי. על קברם של הסבא והסבתא דולקים נרות נשמה (דבר המתבקש מאירוע האזכרה) אלא שנרות אלה כבים בדיוק בזמן שאת נושאת תפילה לבריאותם ולשלמותם של ילדייך הקטנים. בחלום ובמציאות את מזהה את כיבוי הנרות עם הסימבול של כיבוי הנשמה. כלומר - החלום מבטא חרדה עמוקה הן לשלום ילדייך ואולי אף חשש שמא את נוהגת במשהו שלא כשורה בטיפול בהם, למרות מסירותך הרבה. איני יודעת על איזה מצב בריאותי מדובר או לפחות של אחד מהילדים, אך אם חרדתך כה עמוקה, האם לא שווה לשקול פנייה ליעוץ פסיכולוגי אשר יעזור לך להתמודד עם פחדייך וכן עם הקשיים במציאות? כל טוב חלומות נעימים שנה טובה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות