נחשים בחלום

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

14/10/2011 | 14:15 | מאת: רוני

שלום רב, יש לי חלום שחוזר על עצמו. תחת המיטה שלי, בארגז המצעים יש הר געש קטן, גודל של קערה ובתוכו גרים נחשים. בחלום אני פוחדת לפתוח את הארגז מצעים כי אז מציץ החוצה נחש, וידוע לי שיש בפנים עוד. בחלום האחרון, לוכד נחשים הגיע ולקח אותם ונשאר רק הבית שלהם (הר געש קטן כהה וריק). חשוב לי לציין שאני מאוד אוהבת בעלי חיים וגם בחלום לא רציתי שיאונה להם כל רע, אבל מאוד הרתיע אותי. בחלום כל הזמן היה מתח להציץ עליהם ומצד שני שלא להפגע. מאד אשמח לשמוע את דעתך... תודה ענקית רוני.

רוני היקרה אני שמחה שאת חובבת בעלי חיים, הם אכן חמודים, לפחות בעיניי אנשים מסוימים, אך נחשים לא בהכרח כלולים בקטגורית חיות המחמד, אלא אם כן את אוהבת חיות מכל סוג ומין. נחשים בדרך כלל נתפסים כיצורים מסוכנים העלולים לפגוע בנו, אם על ידי ארס או על ידי חנק. שימי לב שביתם של נחשים בחלום הוא לא סתם ארגז המצעים שלך, אלא הר געש קטן. הרי געש נוטים להתפרץ, כשהם פולטים החוצה חומר מעמקי שכבות כדור הארץ או בפירוש הפסיכולוגי - הרי געש נפשיים פולטים חומר מהתת מודע. הנחשים שלך גרים בתוך הר הגעש ונדמה לי שיש כאן מסר שבתוך התת מודע שוכנים רגשות של פחד, אולי כעס, אולי חשש מהתקפה או אלימות ואם אלו חלומות חוזרים, אז הם בהחלט קוראים לך לבדוק מה נמצא בהר הגעש הפסיכולוגי שלך ומדוע גרים בו נחשים שהם בעלי פוטנציאל תוקפני. בדקי את עצמך, מה את מרגישה עמוק עמוק בפנים לגבי הדברים החשובים בחייך ואם את אכן מוצאת תחומים של חרדה או אי ביטחון או אפילו פחדים לא רציונליים מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי. אפשר לפנות לפסיכולוג הקופה אליה את שייכת. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות