עיניים עצומות

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

11/10/2011 | 13:36 | מאת: סקרנית

שלום, קורה לי רבות בזמן שאני חולמת, במהלך החלום עצמו, שאיני מצליחה לפקוח את עיניי, ולראות את המתרחש. החלום עצמו לא אותו דבר, כלומר, תוכנו של כל חלום הוא שונה ואין מכנה משותף ביניהם פרט לעובדה שעיניי עצומות. בחלומות אלה אני ממש מתאמצת לפקוח אותן, וזו ממש משימה בלתי אפשרית. מרגישה שהעפעפיים כבדים, ולא נשמעים לי. אם אני מצליחה לפתוח אותן בסופו של דבר, זה רק לכדי הצצה קלה, ולשניה אחת - וגם במקרה כזה אני מרגישה מסונוורת, והמראה שאני רואה הוא מטושטש. יש לציין כי אני כן נמצאת בסיטואציה כלשהי בחלום, מודעת למתרחש, שומעת ונוכחת, רק שאיני מצליחה לראות דבר. המצב הזה, של חוסר יכולת הזו, ממש מתישה ומתסכלת, אך כשאני חושבת על זה, מעולם בחלום לא ויתרתי על הניסיון כן לפקוח אותן. רציתי לדעת האם זה מסמל משהו? יש משמעות? למה התופעה הזו חוזרת לי פעמים רבות בחלומות שונים? אשמח לתשובה, תודה

פונה יקרה, אכן התופעה שאת מתארת שתוך כדי מצב החלימה בתוך החלום עינייך סגורות, ואינך יכולה לפקוח אותן בתוך סיפור החלום היא אכן יוצאת דופן וזו פעם ראשונה שאני שומעת אודותיה. הדבר היחיד שאני יכולה לומר ( מאחר ואיני מכירה אותך, את גילך, מצבך, התכנים שמטרידים אותך וכו') שיתכן והתת מודע מאותת במהלך החלום שיש דברים מסוימים בחייך או בתת מודע שאינך רוצה או אינך מסוגלת לראותם. בעצם זהו תהליך פסיכולוגי של הקושי הלהתמודד ולראות דברים מסוימים בנו, ביחסינו או בסובבים אותנו. במידה ואת מזהה בתוכך נטיות אלו, לא רק בחלום אלא גם בחיי המציאות, הייתי מציעה לך לפנות גם ליעוץ פסיכולוגי. נדמה לי שאת מנסה להסתיר מעצמך דברים מסוימים והדבר מתבטא בחלומות השונים בהיותך בהם בעיניים עצומות. בדרך כלל אנשים לא רוצים לראות את מה שלפניהם או את מה שבתוכם בשל החרדה מכך והפחד ממה שיגלו לפניהם כך שעניין הטיפול הפסיכולוגי עדיין רלבנטי. לאור אי הכרותי עם תופעה זו, הייתי ממליצה לפנות לאתרים נוספים העוסקים בפיתרון חלומות. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות