צונאמי, ים ומוות

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

11/10/2011 | 08:26 | מאת: נטע

שלום, אני בת 36, רווקה וחיה לבד, לאחרונה עברתי דירה מעיר אחת לאחרת ואני עדיין מנסה להסתגל ולהתאקלם בבית ובסביבה החדשה (המעבר היה לפני כחודש). כבר מעל 8 שנים אני פעילה במרכז ליוגה שהפכה עם השנים להיות חלק חשוב מהחיים שלי. בעקבות המעבר נוצר כמובן קושי להגיע למרכז, עד עכשיו הייתי מגיעה לשם ברגל ועכשיו אני צריכה להגיע באוטובוסים אבל בכל זאת משתדלת להמשיך ולהגיע. ועכשיו לחלום: הלילה חלמתי שאני נמצאת במרכז ליוגה ואיכשהו נודע לי שאחד המורים שם (מורה וותיק ומאוד מוערך באופן כללי ושגם אני מאוד מעריכה) מת פתאום, עד כמה שהבנתי כתוצאה מטביעה או חנק או משהו כזה. מאוד הצטערתי לשמוע על כך וגם במהלך החלום והידיעה הזאת ניסיתי כאילו להרגיש איך זה למות מטביעה והכנסתי את הראש שלי בתוך מים ולא נשמתי לכמה רגעים. אחר כך פתאום אני רואה באיזשהו מקום כל מיני פתקי פרידה שהוא השאיר. זה לא הסתדר לי כל כך איך הוא הספיק להשאיר פתקים, איך הוא ידע שהוא הולך לטבוע (ברור שזאת לא הייתה התאבדות) ואז כאילו החלום "סידר" לי את התשובה שהוא בעצם היה בתוך צוללת או ספינה טובעת וכשראה שהוא לא יוכל להיחלץ משם וימות הוא השאיר פתקי פרידה לכל מיני אנשים וכתב משהו כמו שהוא מצטער שהוא לא הצליח להציל את עצמו. יותר מאוחר בהמשך החלום אני עומדת על איזו גבעת חול מול הים ופתאום יש צונאמי, גל ענק ענק שמתקרב לעברי. אני מנסה לברוח אבל הגל שוטף וחונק אותי. כנראה שגם "מתתי" בחלום, ברגע הזה. מה שמוזר הוא שהתעוררתי עם תחושת הקלה על כך שזה היה חלום אבל לא בגלל המוות שלי בחלום אלא בגלל המוות של אותו מורה, כלומר הרגשתי הקלה עם זה שזה היה חלום והוא לא באמת מת והוא חי ובריא ושלם.. אשמח לשמוע את דעתך ופרשנותך לחלום. אני מנחשת שזה קשור לקושי בעקבות מעבר הדירה ואולי פחד מסוים לאבד את היוגה. (למרות שאני בהחלט משתדלת שזה לא יקרה).

נטע היקרה אכן אני חושבת שהפרשנות הכללית שלךלחלום היא נכונה. המעבר לעיר אחרת ולדירה אחרת, הוא ללא ספק ארוע משברי, סיבותיך עמך מדוע עשית זאת (אולי כלכליות) ואכן - הקשר עם המרכז ליוגה נעשה קשה ומסובך יותר. שלא לדבר על ההסתגלות הפסיכולוגית למקום החדש. יחד עם זאת, עצמת החרדה שבחלום נראית מוגזמת וכמו כן לא ברור מהו התפקיד שממלא עבורך המורה הותיק ליוגה. האם הוא מוצא חן בעיניך באופן מיוחד? האם יש לך פנטזיות לגביו? האם הוא אחת הסיבות להתקשרותך למכון ליוגה? בכל הנוגע לאותו מורה ותיק, החלום מתאר הכחשות לא סבירות. אם שם פתקי פרידה בכל מקום, כיצד לא היה זה אקט התאבדות? ואכן החלום מוצא פיתרון מיוחד במינו של אוניה העומדת לטבוע, או מיועדת לכך ואם כך מדוע עלה עליה? ואם פיזר בתוכה פתקים כיצד הגיעו למקומות בהם נמצאו? כלומר, היחס שלך לאותו מורה ומשמעותו עבורך עוברים הכחשה ועיבוד מחדש על מנת שיתאימו לך. את רואה את גורלך כדומה באופן מסוים, סמלי או ממשי לגורלו של המורה, הוא מת בטביעה ואת בחלום מגל צונאמי. החלום קורא לך לבדוק את יחסיך למרכז היוגה באופן כללי, למורה היוגה באופן ספציפי, ולברר לעצמך איזה תפקיד כל אחד מהם ממלא בחייך. בררי לעצמך האם עוצמות החרדה שבחלום שהן גבוהות קשורים אך ורק בקושי לשמור על קשר למרכז היוגה במקום המגורים החדש או שמא הם לקוחות מתחומים אחרים בחייך. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים חג שמח ושנה טובה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות