חלומות על אבידה ומציאה של דברים אהובים

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

09/10/2011 | 05:07 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 28 נשואה ואם לשני ילדים. בתקופה האחרונה חלמתי שאבדה לי אבן החן בעגילים שאני עונדת. חלום זהה חלמתי כשהיית בת 18 וזה קרה ליפני פרשת דרכים מאוד משמעותית שקרתה לי בחיים. זמן קצר אחרי החלום הזה חלמתי שמצאתי נעלי ספורט (סנייקרס אדידדס כחול לבן) שמעוד אהבתי בילדותי בארון ביתי הנוכחי. יש משמעות מסוימת לחלומות האלה ? אשמח לקבל פרוש או הסבר כול שהוא. איתך התודה בכבוד רב.

ענת היקרה מתוך הצגת הדברים לא ברור לגמרי התיזמון והעיתוי של הופעת החלומות. כך או כך החלומות מדברים על מהלכים בנפש שבהם את חווה אובדן של פריטים מסוימים מחד ומאידך מוצאת פריטים אחרים שמשמחים אותך. מתוך החלום לא ברור מהם הרגשות ומה עוצמתן. החיים הם תהליך מתמיד של לאבד דברים ושל למצוא אחרים במקומם. והשאלה תמיד היא האם היש או המצוי ברשותינו עולה על ה שאיבדנו או לא. בררי לעצמך האם את חווה תחושות אובדן והחמצה המציקות לך כיום (מה שנדמה לי שמתבטא דרך החלומות). האם את חווה געגוע לילדות על חוויות מסוימות שחלפו ללא שוב? ובאיזו מידה את מרוצה ומסופקת מחייך הנוכחיים? החלום קורא לך להתבונן ב"יש" וב"אין" שבחייך, סוג של חשבון נפש פנימי. מכף רגל (נעלי ספורט) ועד הראש (עגילים). כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים חג שמח ושנה טובה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות