חלומות מפחדים בלילה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

04/10/2011 | 15:12 | מאת: יהודה

שלום בן 32 מחודש 06/11 אני סובל מחרדות בריאות (בעיקר לב) הייתי אצל כול הרופאים שיש בתחום עשיתי המון בדיקות והכול ברוך ה יצא תקין. החרדה לא עזבה אותי. בחודש האחרון יש לי חרדת מוות פתאומי ואני גם חולם על זה בלילה שאני אוצר לעצמי שעוד ככה וכה יקרה לי אסון(חס וחלילה) וזה נורא מלחיץ אותי. מדוע בחודש האחרון זה עבר לשלב של חרדת מוות? ומדוע אני חולם על זה גם? תודה!!

יהודה היקר אם החל מחודש יוני החלו חרדות למצב לבבך שברוך ה' הוא בריא ותקין, נראה לי די טבעי שהמשך החרדות יתפתחו לחרדות מוות. הבעיה אינה בחלומות אלא בסיבה הראשונית להתעוררות חרדה כללית שמסיבותיך שלך אתה מפנה אותה כלפי בריאותך. אין ספק שמצבך הנפשי חרדתי מחייב טיפול פסיכולוגי כדי להבין מהם המוקדים האמיתים הלא מודעים שהוליכו לחרדת חולי ומוות המופנית לגוף. טיפול תרופתי לחרדה עשוי לפתור את הבעיה בשעות היום, אך לא בהכרח יפתור את הבעיה בלילה שכן החלומות והסיוטים עלולים להמשיך ולהופיע בלילה כאשר התת מודע יקח את הפיקוד. נא מהר ופנה לטיפול פסיכולוגי במסגרת קופת החולים אליה אתה שייך אם אין ביכולתך לממן טיפול פרטי. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים שנה טובה וחג שמח אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות