חלום חוזר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

03/10/2011 | 23:31 | מאת: ליאורה

יש לי חלום שחוזר על עצמו מזה כמה שנים,כל כמה חדשים. בחלומי אני הולכת לאיבוד ,לעיתים בטיול לעיתים בתוך עיר לעיתים בתוךבנין .בחלום האחרון היה זה בתוך בנין שבו אני עולה ויורדת ,מטפסת ויורדת,כמו בתוך מבוך.לבסוף יוצאת ברח יפו בירושלים.תחושה של תסכול ,עיפות רבה וחוסר אונים.מה משמעות חלומות אלו?בת 54,נשואה פלוס 3 ילדים הגרים בבית.בעיה עכשוית,אין משהו מיוחד.בעבר לפני כ20 שנה אבדתי תינוקת בת שנה וחצי ממחלה ולפניה אח כבן ארבעים. בהמשך לאותו חלוםמתלוה פחד שלא אוכל לצאת מן הבנין לעולם,תחושה של כלואה בתוכו.הבנין מסובך ,מלא חלונות וסורגים.מבקשת עזרה מהאנשים אך לא ממש נענית.יש לי תחושה תוך כדי כתיבת הדברים שזה קשור למות התינוקת?!...

ליאורה היקרה החלומות החוזרים אומרים מפורשות שאת הולכת לאיבוד, חסרת אונים ואינך מקבלת עזרה מאנשים. על פי רוב, אין אנחנו כל כך הולכים לאיבוד בעולם החיצון אלא דווקא הולכים לאיבוד בתוך עולמינו הפנימי. את מתארת מחד חיי שיגרה (ושוב לשיגרה פנים רבות, חלקן בלתי מספקות וחלקן מספקות) ומאידך תחושה שטרם התגברת על מות התינוקת לפני הרבה שנים, כלומר תחושה של אבל כרוני נמשך הפוגם בשמחת חייך ואולי הוא שגורם לך "ללכת לאיבוד" בתוך עולמך הפנימי עקב אובדן שמחת חיים או עקב פחדים והססנות. במידה ואכן את חושבת שיש בך פחדים או סיפור בלתי גמור עם אובדן התינוקת ולאור החלומות שהבאת אולי שווה לשקול פנייה לטיפול פסיכולוגי שבו יסתיים האבל על מות התינוקת, אולי תחזירי לעצמך את הכוחות שנתקעו באותו אובדן ואלי תחזרי ותמצאי את הכוחות לדעת מהי דרכך ולאן היא מובילה מבלי ללכת בה לאיבוד. הגוון הכללי של הפנייה ושל החלומות מעניק תחושה של גוון דיכאוני / חרדתי קל. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים שנה טובה וחג שמח אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות