חלומות על תקופת בית הספר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

23/09/2011 | 13:20 | מאת: אריאל

אילנה שלום, מזה כמה שנים שהחלומות שלי סובבים דמויות ספציפיות מתקופת הילדות המאוחרת עד הבגרות המוקדמת. אף על פי שיש לי סוג של מושג למה אני חולם על האנשים הללו, אני לא מצליח להבין את המשמעות של החלימה הבלתי פוסקת עליהם, בכל מיני סיטואציות שונות ומשונות. לאחרונה החלומות מתרכזים בעיקר מסביבם, אך התמונה הרחבה היא שהחלומות שלי לרוב קשורים לתקופת בית הספר בכל מיני סיטואציות עם תלמידים, מורים ובמבנה בית הספר עצמו. ראוי לציין שאלו אנשים שהייתי עימם בקשר באותה תקופה, ואף נחשבו לחברים טובים; אך היו מעורבים הרבה מאוד רגשות בחברות הזו, שלדעתי הייתה 'מזוייפת' במידת מה. תמיד הייתי סוג של אלטרנטיבה או אופציה שנייה, וכאשר אופציה יותר טובה הגיעה לאותם אנשים, הייתי נדחק הצידה. אף על פי שהיו לי חברים והייתי אהוד, אף פעם לא באמת מצאתי את המקום שלי. עד היום, האמת. אומנם אני יודע כבר מי אני, אחרי שנים של התעסקות בהתפתחות עצמית וחשיפה לתחומים פסיכולוגים שהרחיבו את התובנה שלי על עצמי, אך עדיין לא הצלחתי באמת למצוא את המקום שלי בעולם הזה. אולי זו נקודה שצריך לקחת בחשבון. לא עברתי כל סוג של התעללות או פגיעה משמעותית כזו או אחרת בתקופה הזו, או אי פעם למעשה, אך כן התמודדתי עם הרבה הדחקה והרבה 'הליכה נגד הטבע' שלי על מנת לרצות את הסובבים ולעמוד בנורמות החברתיות, וזה דרש מאמץ רב וסערת רגשות שהתרכזה בפנים. כאמור, ישנם רגשות מאוד חזקים ומודחקים מהתקופה הזו, ואני מסוגל להבין אותם ולפרש אותם - אך מה שאני לא מבין זה למה החלומות הכל כך תכופים מסביב לסוגיה הזו? מה התת מודע שלי רוצה לומר לי? מה אני אמור להבין ולאן אני אמור ללכת עם האינפורמציה הזו? מה אני מפספס? תודה מראש, אריאל.

אריאל היקר ראשית לא הבאת סיפור חלום כלל אלא התבוננות כוללת בעצמך ובהיסטוריה שלך. משפט המפתח בדברך הוא שעד היום לא מצאת את מקומך האמיתי שפירושו הוא לדעת לבטא את מחשבותינו ורגשותינו בצורה אותנטית בלי לפגוע בזולת ולדעת גם להכיל את הזולת לעיתים בכך שדווקא לא נגיד לו כי זה לא הזמן עבורו לשמוע דברים מסוימים. התקופה שבה אתה עוסק באופן אינטנסיבי היא תקופה שבה לא חשת רצוי באמת, ושתמיד היתה לעמותך אלטרנטיבה טובה יותר. כלומר אתה מבטא רגשות של דחייה מוסוות כלפיך, מצבי נטישה, ואי בחירה גלויה ומובהקת במי ובמה שאתה. הדבר בא לידי ביטוי בתחום החברתי בו אמנם היו לך חברויות אך לדבריך לא היו אמיתיות ממש. אתה עוסק בזה כי שאלת האותנטיות מלווה אותך גם כיום. במידה ולא היית עד עכשיו בטיפול פסיכולוגי, בהחלט מומלץ שתפנה, ואם היית ועדיין אינך רגוע וטרם מצאת את מקומך מוטב שתפנה לטיפול פסיכולוגי נוסף. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים שנה טובה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות